Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NamibijkaPolska

Mieszkałam w Namibii odpowiem na pytania

Polecane posty

Gość NamibijkaPolska

zapraszam :)

Gość NamibijkaPolska
NIestety nie :)

Gość NamibijkaPolska
To przepraszam bardzo ze Cie zawiodlam :(

Gość NamibijkaPolska
Ukradłam figurke w ksztalcie zyrafy recznie wystrugana ktora sprzedawaly na ulicy w Windhoek kobiety z plemienia Himba. A potem tak glupio mi bylo bo one byly w tradycyjnej stylizacji i sobie pomyslalam ze wieczorem wroca do swojego plemienia i nie bede mieli co jesc bo ukradlam im figurke za ktora kupili by sorgo :(

Gość NamibijkaPolska
Ale potem nie moglam spac trzy noce bo snily mi sie te kobiety :( Jak musza wedrowac 300 kilometrow do innego miejsca bo w obecnym nastal glod i susza przeze mnie :(

Gość NamibijkaPolska
One nie nosza ubran w tym plemieniu :) Jedynie przepaske na lonie. Ale w koncu pojechalam do Windhoek na targ i zapłaciłam za ta figurke i sie ucieszyly bardzo.

Gość NamibijkaPolska
Ale wielu Himbów mieszka teraz w miastach i woza paczki i pieniadza dla krewnych ktorzy zyja w rezerwacie. Bo wiekszosc z tych ktorzy zyja tradycyjnie dobrowolnie wybiera takie zycie. A w miescie mieliby znacznie lepiej i pracowali by u jakiegos Afrykanera albo Niemca. Bo Namibia to jednak jak na Afryke kraj zamozny. prawie jak RPA. i bialych sporo.

Gość gość
dzięki nim ludzki gatunek ma szanse przetrwać. mimo ciezkich warunków, mają lepszy znacznie przyrost niz biali, którzy i tak wyginą, bo już nawet naturalnie nie mogą zajść w ciąże, a co dopiero urodzić.

Gość gość
a męża masz z którego plemienia?

Widziałem kiedyś film z supermarketu, jak czarni byli ubrani, a przyszły kobiety z jakiegoś plemienia, właśnie w samych przepaskach i jakiś spódnicach i robiły zakupy.

Gość NamibijkaPolska
Nie mam meza ale moj narzeczony byl bialy, Afrykaner. :)

Gość NamibijkaPolska
Profesor - Tak, one tak chodzą nawet jak wybeiraja sie do miasta na zakupy :) Ale mozna sie przyzwyczaic po jakims czasie. A jakie maja czlonki ja nie wiem :( Na basenie bylam to mieli duze i wiecej nie poszlam :O Ale nie przypatrywalam sie dokladnie.

Gość gość
1jsk długo tam mieszkalas?2 podobalo ci sie? 3co tam robilas? 4 co sadzisz o afrykanerach i czarnych 5 czemu wrocilas 6 gdzie poznalas męza?

Gość gość
Czy w Namibii sa diamenty? Czy rząd jest biały czy czarny ? Moja koleżanka mieszkająca w RPA bardzo narzeka na przestępczość czy tak jest tez w Namibii.? Prawie wszyscy biali wynoszą sie z RPA czy to tez dotyczy Namibii ? Dziekuje za odpowiedz Mieszkanka uae :)

Gość gość
nawet one ładne ale ta czerwona skorupa na nich jak to musi śmierdzieć

Gość gość
w hiszpanii tez sie siedzi na plazy w samych majtasach. oni po prostu są bardziej do przodu w tym aspekcie

Gość gość
Namibia podobno to bardzo zamożny kraj jak na Afrykę. Są autostrady i przemysł, wykształceni tubylcy i biali , którzy nie boją się o swoje życie i zdrowie jak w RPA. Podobno w konstytucji mają zapis , że jakakolwiek pomoc zagraniczna jest zakazana oraz istnieje zakaz uchwalania budżetu z deficytem. Potwierdzasz?

Gość NamibijkaPolska
Mieszkałam 4 lata i podobało mi sie bardzo, chcialam zawsze tam pojechac :) I czasem mozna bylo zapomniec sie ze to Afryka bo czuc bardzo europejskie wplywy, widac ze wiele lat rzadzili tam Niemcy. Pracowałam tam w Hotelu. Jesli chodzi o Afrykanerow to bardzo dobrze ich wspominam, troche przypominaja Niemcow. A jesli chodzi o czarnych to nie poza kolorem skory nie widzialam wiekszych roznic pomeidzy nimi a afrykanerami :D Jesli chodzi o tych osiadlych w miastach, bo Himba to zupelnie inna bajka, ale tez zyczliwi. Meza nie mam a narzeczonego poznalam juz na miejscu, w Swakopmund na wycieczce :) Ale rozstalismy sie, i postanowilam wrocic bo juz sie nacieszylam i troche znudzilam Namibia. Mimo europejskich wplywow to jednak zatesknilam za Europa, ale moze kiedys jeszcze tam wroce.

Jaka kolwiek pomoc zagraniczna zakazana. szczególnie szczepionki. To mądry kraj :) Dlatego jest bogatszy od sąsiadów, korzystających z tak zwanej pomocy zagranicznej. Ale i tak zachodnie koncerny okradają ten kraj.

Gość gość
jak mają demokrację to muszą kraść, to jest immanentna cecha demokracji