Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek placze pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moj syn od 12 w poludnie spal trzy razy przez 30-40 minut. Od trzrch godzin w ogole nie dpi i placze coraz bardziej rozpsczliwie. Karmie piersia vo ok 2 godzony ale ostatnie karmienie go nie uspokoilo. Ma sucho, nie ma goraczki, mssowalam mu brzuszek. Nie wiem co jeszcze moge zrobic, czrmu ciagle placze? Prosze pomozcie, nie moge zniesc tego ze cierpi. Ma 6 dni

Gość gość
Moze byc kolka albo alergia na cos co zjadlas. Predzej to drugie.

Gość gość
Moze zjadlas cos? A kupke kiedy robil?

Gość gość
Poczytaj co moze wywolac alergie przy kp. Moze cos z tego jadlas.

Gość gość
jak masz samochód to dzieciaka do auta i w drogę. Sprawdzony sposób

Gość gość
może się nie najada

Gość gość
Wlasnie boje sie, ze nie. Mam mleko, skad wiedziec, ze wystarczajavo?

Gość gość
Spokojnie. Mleko kobiece w pelni wystarcza, nie sluchaj mitow - ze nie. Moga byc wzdecia, moze byc kolka. Ja bym kupila sab simplex i podawala tak jak jest podane na ulotce - 15 kr przed kazdym posilkiem, u nas te krople zdzialaly cuda, nagle cisza w domu...

Gość gość
To raczej nie z glodu. Jesli masz pokarm. Moze kolki ale trche za wcześnie. W aptece jest taki probiotyk bio gaia. Zapytaj czy juz mozna mu podac. Wydaje mi sie że tak. To naturalny lek. A ból brzucha powinien pomóc.

Gość gość
Mam mleko, jutro przyjdzie polozna i cos sie wyjasni. Na razie jestem strasznie przygnebiona.

Gość gość
Kolki są od drugiego dnia życia do 3 miesiąca (około czasami nawet do 6). Mojej małej na kolki kupowałam delicol. Jak podkurcza nóżki i płacze nawet przy cycku i się denerwuje to kolka

Gość gość
Pamiętaj, że dziecko wyczuwa Twoje emocje.. jak jesteś zdenerwowana, smutna

Gość gość
Jadl teraz przez 40 minut az, aktywnie polykal przez 20. Gdy probowalam go odstawic rzucak sie, chcial wiecej. Przystawiony znowu ciagle wypuszcza piers i placze.

Gość gość
Wejdz na youtube i znajdź dźwięk suszarki do włosów. Są krótkie lub kilkugodzinne nagrania.. A może dziec ku jest za zimno lub za ciepło lub ma za małe ubranko

Gość gość
Wg mnie to kolka. Delicol nam najbardziej pomagal.

Gość gość
mój tak miał i wbrew powszechnej opinii laktacyjnych psychofanek nie zawsze się ma odpowiednią ilość pokarmu...od 3 miesięcy karmię w sposób mieszany - 2 razy dziennie, rano i wieczorem podaję mm i jest super, dziecko szczęśliwe i nawet nie wiem co to płacz próbowałam pobudzić laktację na wszystkie możliwe sposoby, ale co z tego skoro młody wyssie mi mleko z obu piersi i to naprawdę aktywnie po czym potrafi dojeść 100 ml mieszanki jeśli dziecko nie ma twardego brzucha a Ty nie zjadłaś nic co może powodować ból brzucha (zresztą przy bólu brzucha dziecko się pręży w specyficzny sposób) to pewnie jest głodne po prostu

Gość gość
Hmmm niby nawet po karmieniu gdy nacisnelam piers mleko bylo...

polecam sab simplex nam pomogl czeskie kropleki info na email patikk21@o2.pl

Gość gość
Mam do sprzednia sb simplex 4 opakowania kupywane w niemzech

Gość gość
Kolka od 3 tygodnia,nie dnia No a w ogole noworodek to nie slodkie bobo z reklamy,co to tylko spi i je.Dzieci sa rozne,maja rozne temperamenty,co jednemu nie przeszkadza,drugiego wprowadzi w stan rozpaczy.Moze za cieplo,moze za zimno,moze za ciasno,moze za luzno...powodow tysiace,ale Ty przede wszystkim musisz zaxhowac spokoj,bo twoje rozedrganie dodatkowo pogarsza sprawe.

Gość gość
A dlaczego Wy z gory zakladacie ze to odrazu kolka albo alergia,ludzie dziecko ma 6 dni!!! Ono bliskosci matki potzrebuje dlatego placze dopomina sie czulosci,nie wszystkie dzieci sa takie,ze odlozy sie do lozeczka a one beda grzecznie lezaly czy spaly,widocznie ten maluch nie moze ogarnac jeszcze calego tego haosu ktory w okol niego sie dzieje.

Gość gość
uwazam ze się nie najadło. moze masz niewystarczająco odżywczy pokarm. Mój moim mlekiem się nie najadał. Kup mm i podaj.Zobaczysz co będzie.Ale przed podaniem podaj Bobotic lub Delicol, być może to kolka.

Gość gość
A u mnie działała tylko suszarka ☺ kładą mała do łóżeczka i włącza łam suszarkę tylko żeby nie poparzeń! Malutka po ok 10 czasem 15 minutach zasypiala. Uwierz wiem o czym piszesz i dawaj kropelki ja daje Bobotic ale jak była taka mala to espumisan