Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem ile mam czekac

Mam 27 lat i nie jestem gotowa by byc matka. Kiedy to nastapi?

Polecane posty

Czuje sie strasznie. Wszystkie kolezanki, przyjaciolki wlasnie urodzily dzieci, badz sa w ciazy, a ja? Czuje cos to drgniecie na widok dzieci, ale nie jestem gotowa. Mam 27 lat a czuje sie jak duze dziecko. Dobija mnie to. Kiedy obudzi sie we mnie to co u innych kobiet? Jak dlugo mam jeszcze czekac?

up

Gość gość
Ja też byłam nie do końca gotowa na dziecko, lecz mąż mnie namówił, i zarazem stwierdziłam że może jednak nie warto czekać Bóg wie ile czasu? Że może będę później żałować że zbyt późno zdecydowałam się na dziecko? I zaszłam w ciążę w wieku 26 lat i była ta niepewność do końca, czy aby dobrze zrobiłam. Urodziłam śliczną i zdrową dziewczynkę, kocham ją ponad wszystko i całym sercem. I życia bez niej nie wyobrażam sobie. Myślę że warto mieć dobre nastawienie, i warto zdecydować się na dziecko. To najcenniejszy skarb rodziców, choć nie znasz tego uczucia, a jeśli zdecydujesz się na dziecko to je poznasz. To coś pięknego, dziecko to cząstka Ciebie i męża. Pozdrawiam :). I życzę pomyślnej decyzji dla Ciebie.

tyle, ze ja w ogole gotowa nie jestem, a jesli cche miec dziecko z mezem to powinnam sie zdecydowac, bo i tak czeka nas in vitro.

Gość gość
A dlaczego in vitro? Jaka przyczyna że kwalifikujecie się do tego? A starałaś się wcześniej o dziecko?

ja sie nie staralam, tu chodzi o meza. Zaplodnienie naturalne graniczy niemal z cudem

Gość dvsdf
Dwadzieścia siedem? No toż jesteś jeszcze dziecko :). Wyluzuj. (Mi się zachciało znienacka gdy miałam 32 lata, no i od razu się udało. Wcześniej? Brrr, tak do trzydziestki czułam wstręt do dzieci i macierzyństwa a na ciężarne patrzyłam ze współczuciem.)

Gość gość
a ja uwielbiałam dzieci jak miałam 23 lata potem z każdym rokiem instynkt gasł... Jestem dużo po 30tce i w ciązy ale bardziej z rozsądku niż z instynktu

Gość gość
Tak na prawdę nigdy nie będzie się na 100% gotowym. Zawsze coś będzie stało na przeszkodzie. Też nie byłam gotowa ale stało się no i dobrze :P

Gość gość
"To" nigdy pewnie nie nastąpi. Przynajmniej u mnie nie nastąpiło. Musisz się po prostu zdecydować. Rozum niech podejmie taką decyzję i tyle. Urodziłam dwójkę dzieci (mam 30 lat) a nadal się czuję jak duże dziecko. Jak bym miała czekać na jakiś instynkt czy coś w tym stylu to bym się nie doczekała :D

Gość gość
może być tak, ze nigdy :(

Gość gość
Ja tez mam 27 lat. Bylam gotowa na dziecko juz w wieku 22 i wtedy zaczelismy sie starac. Zaszlam dopiero po 3 latach poronilam, przez rok nie udawalo sie zajsc ale jakos zaszlam i dziecko zmarlo. Teraz jestem na poczatku 3 ciazy i sie cholernie jej boje. Czy znow cos sie nie stanie. Trzeba czuc potrzebe bycia mama nic na sile i miec stalowe nerwy bo czlowiek martwi sie o to malenstwo od samego poczatku.

Gość stopaka
ja mam 26 lat i też nie jestem gotowa. Większość koleżanek w moim wieku nie ma dzieci jeszcze

Gość Gość

A ja bardzo bym chciała dziecko, mam 29lat i od 4lat czuję ta potrzebę ale nie mam stabilnej pracy ani mieszkania (mieszkam w kawalerce z rodzicami), a mój partner w 300m domu ale tam nas nie chcą....jak mi się spóźniał okres...to on wraz z teściowa szukali lekarzy co by się pozbyli ewentualnego "kłopotu".... Bo on ma 27lat i nie jest gotowy. Jeszcze się nie wyszalal chociaż ja podejrzewam że nie dorósł. Zarabia ponad 4tys. Netto ale z rodzicami mu się dobrze mieszka.

Gość Mam 27
6 minut temu, Gość Gość napisał:

A ja bardzo bym chciała dziecko, mam 29lat i od 4lat czuję ta potrzebę ale nie mam stabilnej pracy ani mieszkania (mieszkam w kawalerce z rodzicami), a mój partner w 300m domu ale tam nas nie chcą....jak mi się spóźniał okres...to on wraz z teściowa szukali lekarzy co by się pozbyli ewentualnego "kłopotu".... Bo on ma 27lat i nie jest gotowy. Jeszcze się nie wyszalal chociaż ja podejrzewam że nie dorósł. Zarabia ponad 4tys. Netto ale z rodzicami mu się dobrze mieszka.

W tym momencie ten chłopak już nie był by moim chłopakiem. Szkoda czasu 

Gość Jestem robotem

Mam 40 lat i nie jestem gotowa, raczej to nigdy nie nastąpi, zresztą zaraz będzie za późno. Nie moja bajka. To że koleżanki są w ciąży czy mają dzieci nigdy mnie nie ruszało. 

Gość Jhbnm
3 godziny temu, Gość Mam 27 napisał:

W tym momencie ten chłopak już nie był by moim chłopakiem. Szkoda czasu 

Moim też. Aż dziwne że jeszcze z nim jesteś. Nie rozumiem tego. On Cie traktuje jak szmate. 

Gość Mam 27

Ja mam 33 lata i też nie jestem gotowa....niewiem czy kiedykolwiek będę.... 

Gość Mam 27
8 godzin temu, Gość Jestem robotem napisał:

Mam 40 lat i nie jestem gotowa, raczej to nigdy nie nastąpi, zresztą zaraz będzie za późno. Nie moja bajka. To że koleżanki są w ciąży czy mają dzieci nigdy mnie nie ruszało. 

Mogę zapytać jak to jest? Czy nie brak wam czegoś ( nie wiwm czy masz męża?). Nie chcemy mieć dzieci ale z tyłu głowy wciąż mam ten lek że będę żałować. Nie teraz ale za 20-30 lat. Czas ucieka. Mój instynkt jest ale rozsądek mówi nie po co ci to daj spokój nie chcesz tego. Jest nam tak dobrze bez dzieci. 

Gość Polinzecja
Dnia 13.03.2014 o 07:49, Gość dvsdf napisał:

Dwadzieścia siedem? No toż jesteś jeszcze dziecko :). Wyluzuj. (Mi się zachciało znienacka gdy miałam 32 lata, no i od razu się udało. Wcześniej? Brrr, tak do trzydziestki czułam wstręt do dzieci i macierzyństwa a na ciężarne patrzyłam ze współczuciem.)

Twój wpis mnie obraża. Nie jestem i nie czuję się żadnym dzieckiem, ale fakt, tutaj w Warwsiowce wszystkie baby które urodziły pod czterdziechę (tutaj to modne w welkym śfeće daaa) patrzą na mnie jak na ufo i kosmitkę, dodajmy to że mam ładną, dziewczęcą buzię i chyba dawały mi nawet mniej niż 26 lat, a wtedy rodziłam.

Gość Jestem robotem
2 godziny temu, Gość Mam 27 napisał:

Mogę zapytać jak to jest? Czy nie brak wam czegoś ( nie wiwm czy masz męża?). Nie chcemy mieć dzieci ale z tyłu głowy wciąż mam ten lek że będę żałować. Nie teraz ale za 20-30 lat. Czas ucieka. Mój instynkt jest ale rozsądek mówi nie po co ci to daj spokój nie chcesz tego. Jest nam tak dobrze bez dzieci. 

Mnie niczego nie brakuje, a co do sytuacji życiowej, to zaręczyłam się w święta po stosunkowo krótkiej znajomości, ale ten facet ma już dość duże dzieci, więc raczej trudno porównać sytuację. Poprzedni chciał dziecka, ale rozstaliśmy się z innych powodów. A z jeszcze poprzednim, który był moim pierwszym poważnym chłopakiem, temat nigdy się nie pojawił. Wydaje mi się, że nigdy mu nawet nie powiedziałam, że nie chcę. Zerwaliśmy jak byliśmy ok 30stki i oboje byliśmy wtedy dzieciakami mentalnie. 

Gość Zgroza

Nie wiem co to za człowiek i co musi mieć w głowie, ale chyba totalną siekę, żeby w wieku 30 lat byc i czuć się mentalnie dzieciakiem. Wśród moich znajomych były takie dziewczyny, ale one były tzw. bananami, czyli dziećmi bogatych rodziców, miały zbyt wygodne życie by się porywać na rodzenie i wychowanie dzieci. Takie wieczne lekkoduchy. Niedługo 40latki będą niedojrzałe do rodzicielstwa :)