Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozwód rodziców dziecka niepełnosprawnego

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś był w podobnej sytuacji? czy na mamę która pobiera świadczenie pielęgnacyjne mogą zostać przyznane alimenty? jak widywanie dziecka?

Gość gość
Nie ma znaczenia ,alimenty muszą być zasądzone ,widzenia tak samo .Świadczenia pielęgnacyjne dalej będą się dziecku należeć .

Gość gość
widzenia tak samo mimo ze ojciec dziecka nie interesuje sie nim i nie potrafi zrobic najprostszych rzecz wokol dziecka?

Jeśli chodzi o wszystkie świadczenia związane z dzieckiem to będzie bez zmian plus alimenty. Jeśli chodzi o Ciebie ( alimenty !) to najpierw "były" musi mieć orzeczenie sądu że to jego wina ( rozpad małżeństwa) , mając taki "świstek" możesz się starać o alimenty na siebie. Jeśli rozwód będzie z Twojej winy ( wtedy ślubny może Ciebie podać o alimenty) lub bez porozumienia o winie to o alimentach zapomnij.

Gość gość
a na kogo ty chcesz te alimenty na siebie ? bo ja nie skumałam i napisałam że owszem dostaniesz ale na dziecko . Jeżeli chodzi o widzenia ojca ,to możesz wystąpić o ograniczenie widzeń i sąd wyznaczy dni odwiedzić ,jeżeli były mąż nie będzie się wywiązywał możesz wystąpić o pozbawienie ojca praw do dziecka ,ale alimenty nadal będzie zobowiązany płacić .

Gość gość
chodzi mi o alimenty na dziecko oczywiscie, bo ja dostaje 1000zl wszystkich swiadczen