Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asifff

OKRES W DZIEŃ ŚLUBU ! POMOCY !!!

Polecane posty

Gość Asifff

W sierpniu biorę ślub. Okres mam regularny, ale ostatnio byłam u gina i ze względu na cerę poprosiłam o tabletki anty. Do tej pory ślub wypadał mi na połowę sierpnia, ale po wizycie u ginekologa zaczęłam przyjmować antykoncepcję. Po 4 tabletkach postanowiłam przestać, bo bardzo źle się czułam. Ostatni okres miałam 24.02 , a dziś 14.03 ponownie zaczęłam krawić. Pomóżcie co mogę teraz zrobić, aby okres wypadł po lub przed ślubem ? Przed tabletkami okres wypadał mi na 11 sierpnia, a teraz na 1 sierpnia.2 ślub... :( Nie wiem jak to obliczyć. Kiedy powinnam przyjąć tabletki bez przerwy, by w tych dniach nie mieć miesiączki. Czy ktoś może mi pomóc i jakoś to sensownie obliczyć. Będę bardzo wdzięczna !!!

Gość Adelkaaaaaa
Z tego co wiem, to powinnaś wziąć tabletki anty z 2 miesiące przed ślubem bez robienia przerwy, ale dokładnie nie wiem kiedy i czy to prawda. Może dziewczyny Ci pomogą to obliczyć.

Gość Asifff
Proszę, niech ktoś pomoże :-( Dodam, że mam bardzo obfite i bolące miesiączki.Śpię w pampersach, bo krwawienie jest tak duże, że przecieka :( W dzień ślubu wypada mi największy ból i krwotok :(

Gość Asifff
Odpisze ktoś ???

Gość gość
Po pierwsze - ile dni ma twój normalny cykl? Zawsze jest co do dnia? Bo skąd wiesz, ze wypadnie akurat w dniu slubu, skoro mamy do sierpnia jeszcze parę miesięcy? po drugie - odstawilas pigulki po 4 dniach ich przyjmowania. Zanim wroci naturalny cykl mozesz mieć pewne wahania nawet do 3 miesięcy. Tym trudniej przewidziec którego dnia sierpnia będziesz mieć pierwszy dzien miesiączki. po trzecie - skoro aż tak źle sie czulas na hormonach ledwo zaczynając blister, jak chcesz ciagnac to przez dwa cale opakowania??? po czwarte - czy chorujesz na jakieś choroby uk.krazenia, miewasz migreny, masz sklonnosci do zakrzepicy, żylaków? Cokolwiek co stanowi przeciwskazanie do stosowania antykoncepcji hormonalnej?

Gość Asifff
Dziękuję za odpowiedź. Okres mam co 28-29 dni. Zawsze był regularny. Według kalendarza, który zawsze precyzyjnie określał mi miesiączkę wychodziło, że okres dostanę 11-12 sierpnia. Przez rozregulowanie 1 sierpnia. Generalnie ciągle plamie. Mocniejsze krwawienie miałam przez jeden dzień. Nie wiem co zrobić z tymi tabletkami, bo miałam po nich straszne wzdęcia i bóle brzucha. Mam żylaki , ale innych objawów nie zauważyłam. A może wezmę tabletki tydzień przed ślubem i nie dostanę tego okresu w ten konkretny dzień ?

Gość gość
Nie, to tak nie dziala. Zawsze mozesz plamic, jeśli nie zaczniesz brać w pierwszy dzien miesiączki (pierwszy blister). poza tym nie robiąc przerwy między opakowaniami tez narażasz sie na plamienie. te bole brzucha to raczej ze strachu, psychosomatycznie bardziej.. gdyby Cię glowa bolala, nogi drętwiały to byliby faktycznie niepokojące objawy. cykl moze jeszcze wrocic na "stare tory" z wymuszonych przez pigulki w ciągu najbliższych miesięcy. a jeśli zdecydujesz sie wrocic do pigulek, lepiej zacznij jak nalezy - od pierwszego dnia cyklu

Gość Asifff
Rozumiem.Bardzo dziękuję za poświęcony czas. Obawiam się tylko, że jeśli dostanę okres w dzień nowego cyklu i zacznę brać tabletki, to wyjdzie mi miesiączka w dzień ślubu, a to dla mnie porażka :( mimo wszystko dziękuję za pomoc :)

Gość gość
Plamienie z odstawienia, jakie ma sie przy tej antykoncepcji z reguly jest jest dużo mniejsze i nie tak bolesne jak miesiaczka. U mnie to raczej...plamienie. o reszte zapytaj ginekologa. Powodzenia. Pa

Gość gość
mialo byc - krwawienie z odstawienia :)

Gość Asifff
Okay,dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam

Gość gość
Rozpocznij zabawę z tabletkami ,a okres wyprowadzisz.Konsultuj z ginem.

Gość gość
Niech cię przed slubem już zapyli.Problem będzie z głowy.

Gość gość
nie kombinuj z pigułkami, ja chciałam tak jak ty w dniu ślubu nie mieć okresu, wzięłam dwa opakowania hormonów bez robienie przerwy i w dniu wesela myślałam, że oszaleję: bolał mnie brzuch, zaczęłam dziwnie plamić i tak biegałam co trzy min. do ubikacji "w tej sukience" sprawdzając czy okresu nie dostałam. Nie ma co robić takich prób, zapytaj ginekologa, może on znajdzie rozwiązanie w postaci innych metod hormonalnych, które nie będą powodować u ciebie takich skutków ubocznych. Swoją drogą powinnaś też wiedzieć, że te pierwsze kilka dni jak zaczynasz brać pigułki nie jest dobrze, ale później wszystko się normuje. Jeśli miałaś przed przepisaniem pigułek zrobione badania i wiesz, że bez przeszkód możesz je brać to trzeba było nie odstawiać ich tak szybko. Troszkę też rozwaliłaś sobie gospodarkę hormonalną, odstawiając je po 4 pigułkach. Jedynym minusem przyjmowania u mnie pigułek jest to, że dwa razy miałam już, w trakcie brania infekcję bakteryjną pochwy (ginekolog powiedział, że to one powodują też takie problemy), zalecił branie probiotyku gin, konkretnie biorę niemal stale provag i jest już dobrze. Jak w życiu coś za coś. Ale się rozpisałam ale mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam.