Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nutramigen jest dobrym mlekiem?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi mi o smak bo to wiadomo ale czy jest zdrowy dla dziecka? Jak rozwijały się Wasze dzieci na tym mleku?

Gość gość
Jest najlepszym lekiem ! jak dla nas. Również leczy ze skazy. Niestety moja córka z dnia na dzień go nie chce pić ( ma przeszło 2 lata) i sucha. zaczerwieniona skóra powraca

Gość gość
A jesli chodzi o rozwój dziecka to wszystko było w porządku? Chorowała często? wiem, że to nie tylko od mleka zależy ale w pewnym stopniu na pewno. I czy 2 letnie dziecko potrzebuje jeszcze mleka/ preparatu mlekozastępczego?

Gość gość
No wlasnie,nutramigen to nie mleko a preparat mlekozastepczy. Tez mam ten problem,ale my jestesmy na pepti. Synek skonczyl rok i ewidentnie pepti mu nie starcza,a nie potrafi najesc sie innymi niemlecznymi rzeczami i pilby tylko mleko. Nie wiem jak mam zachecic go do jedzenia innych rzeczy a oprocz sniadania i kolacji mlecznej chcialby pic jeszcze wiecej i w nocy. Mam tylko mozliwosc przjescia na zwykle mleko krowie,ma uczulenie na wszystkie dostepne mieszanki. A nie mam przekonania ze moze byc tylko na mleku krowim. Czym mozna zastapic wapn w diecie dziecka,co chetnie dzieci jedza? Moj kiedys ser zolty lubil,teraz pluje,jogurtu zje kilka lyzeczek,jakiegos serka i to tylko homogenizowanego z 60 g to gora.

Gość gość
a do jakiego wieku ten nutramigen podawać? synkowi stwierdzono alergie, nie miał wysypki tylko kolki i biegunkę z krwią, jest na nutramigenie ale kaszki mleczne też je i nic mu nie jest po nich. Za to próby zmiany mleka kończyły się zatwardzeniami lub wysypką...

Gość gość
Jesli dziecko ma problemy po sklepowych mlekach to te apteczne należy podawać do roku i dopiero potem probowac podawac sklepowe. Moje dziecko bylo na bebilon pepti od 6 miesiąca do roku. Synek rozwija sie super. Chodzil przed pierwszymi urodzinami szybko tez zaczął siadac i raczkowac. Zęby wychodzą mu w ekspresowym tempie. Preparaty mleko zastepcze nie mają wpływu na rozwój dziecka.