Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto nie jest nikogo chrzestnm

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
Ja. mój mąż też nie. jemu proponowano, grzecznie odmówił. jesteśmy przeciwni "sakramentom" u nieświadomych dzieci. ślub mamy cywilny a dziecko 5 lat, nieochrzczone, nigdy w kościele na mszy nie było - ale wie to co jest i zwiedzało gotyckie katedry.

Gość JasnowidzXXL
Ja też. Wszyscy wiedzą, że do kościołów chodzę tylko w celach turystycznych, poza tym chrześniak nie miałby co liczyć na prezenciki od nieźle ustawionej "cioci", więc "nie warto". I jest spokój!

Gość gość
mój mąż nie jest ojcem chrzestnym a ja do niedawna też nie byłam chrzestną

Gość gość
ja i bardzo się z tego cieszę

Gość gość
Ja nie jestem i nigdy nie bedę, odmówiłam bratu rodzonemu, nie chce i już, nie chodze do kościoła i tyle. Brat jest mądry i to zaakceptował.

Gość gość
mylisz sie, nie dajecie dziecku wyboru. wy od razu narzucacie mu zycie bez Boga, bo nie zaprowadzacie go na msze i nie dajecie wyboru zeby zobaczylo czy mu sie podoba. Oczywiste jest, ze skoro rodzice nie zyja w wierze to jaki dziecko ma przyklad? Taki sam. Zatracacie dusze.

mój mąz nie jest, jego siostry jak tylko dzieckosię któreś urodziło to chciały go na chrzestnego a on mowi ze nie bo nie chce być dojony na każdym kroku. ja niestety jestem i wiem teraz o czym on mówił bo za każdym razem widze jak przyjedziemy do mojej chrześniaczki to jej matka kreci nosem dlaczego prezentu nie przywiozłam. oczywiście mi tego nie powie ale już nagadała w rodzinie.

Gość gość
13.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ja. mój mąż też nie. jemu proponowano, grzecznie odmówił. jesteśmy przeciwni "sakramentom" u nieświadomych dzieci. ślub mamy cywilny a dziecko 5 lat, nieochrzczone, nigdy w kościele na mszy nie było - ale wie to co jest i zwiedzało gotyckie katedry. _____________________________________________________________ My mamy identyczne podejście i też grzecznie odmawiamy :-)