Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mleko w diecie dziecka,jadlospis po roku,czym dostarczyc wapnia?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o dziecko niepijace mm bo ma na nie uczulenie,nie majace alergii na bialko mleka krowiego,do tej pory pijace bebilon pepti,ale domaga sie go co raz wiecej i wiecej. Nabialu zbyt duzo nie zjada-kilka lyzeczek jogurtu czy z 50-60 g serka homogenizowanego. W zasadzie to wszystkim by plul. Jajka nieznosi,juz nie wiem jak mam mu przemycac. Ser zolty lubi i mu sie odwidzialo. Pieczywo zjada tylko na spacerach,w drodze,potrafi sam gryzc bulke a w domu? Ugryzie,wypluje i rzuci na ziemie. Bardziej syci go mleko krowie,ale mam watpliwosci czy tylko na mleku krowim moze byc. Wiem,ze sa dzieci na diecie bezmlecznej i niepiersiowe, mamy jakimi posilkami bilansujecie diete? Co taki niejadek chetnie byz zjadl? Bo juz mi cierpliwosci brakuje,ostatnio nawet zupy przestal lubic,zjada po 100g. Chwilami mam ochote po prostu zrobic mu mleko i dac do wypicia bo tylko wymyslam co mu dac jesc. I nie jest tu bledne kolo,ze ja latam z jedzeniem i mu podtykam,ze de facto dziecko nie zdazy zglodniec. Ale np.zje 100 g zupki przed 12,zasnie o 13,wstanie o 15,zanim sie rozrusza,ja przygotuje mu np.drugie danie i zaczyna jesc przed 16 i zje kilka lyzeczek i nie chce. Jakbym dala mleko to wypilby cala porce albo i wiecej. Dodam,ze mial etapy ze wszystko ladnie jadl i zul. uprzedzam pytanie,tak zeby ida. Ale to tylko od zebow by tak bylo?

Gość gość
identycznie u mnie 11 mc syn ma i tez ida zeby. wszystkim pluje albo trzyma i nie łyka jedyne co je to mleko z kasza

Gość gość
Komosa ryżowa ma ponoc wiecej białka niz mleko. Ale koszt to ok. 50 zl/kg tez nie masz pewnosci czy zje.

Gość gość
no to go przegłodź - po co za nim latasz z jedzeniem