Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Literatura przedmiotu a podmiotu matura

Polecane posty

Gość gość

W literaturze podmiotu napisałam 4 książki do których będę sie odwoływać: 1.Sienkiewicz H.,"Latarnik",(miasto i data) 2.Słowacki H.,"Za chlebem",(miasto i data) 3.Sienkiewicz J."Smutno Mi Boże",(miasto i data) 4.Żeromski S.,"Przedwiośnie",(miasto i data) w miejscu:(miasto i data) będzie np: Kraków 1882 czy to jest napisane poprawnie?I jak napisać teraz literaturę przedmiotu?

Gość gość
to chyba musi być alfabetycznie,więc Sienkiewicz przed Słowackim

Gość gość
teraz zauwazyłam:"Smutno mi Boże" to nie Sienkiewicz,tylko Słowacki!

Gość gość
:D

Gość gość
Tak sie zastanawiam i zamiast "SMutno Mi Boże" to chyba wsadzę "Pana Tadeusza" sienkiewicza bo w tym pierwszym to nic praktycnzie nie ma o tęsknocie do ojczyzny a mój temat to " Doświadzczenia bohaterów literackich związane z utratą ziemii rodzinnej"

Gość gość
I teraz jak ta literaturę przedmiotu ugryżć,bo mam opracowania tych wszystkich lektur i noszą one tytuł normalnie np "Pan Tadeusz" opracowanie(mniejszym drukiem) sami wiecie jak takie książki wyglądają i co mam to napisać?czy moze napisać nr ISBN ? pisac tez rok i miejsce wydania?

Gość gość
tego to już nie pamiętam:pAle może "Kordian" byłby niezły?

Gość gość
lit. przedmiotu tak samo-autor, tytuł itd,alfabetycznie.A nie amsz innych książek tylko same opracowania?

Gość gość
ale to niby jakie te inne książki bo nie rozumiem?

Gość gość
musisz iść do biblioteki i poszukać nie tylko opracowań,ale np. książek o motywie tęsknoty w ogóle.Do jakiej szkoły chodzisz-liceum,technikum?

Gość gość
liceum a myslisz ze kupilabym cos takiego w internecie?

Gość gość
ale to nie motyw tęsknoty tylko "doswiadczenia"czyli chyba opracowanie bo innej ksiazki na ten temat chyba nie znajdę,chyba ze cos o ziemiiach utraconych,utraconej ojczyznie ale oprac nie bardzo mowisz?

Gość gość
lepiej mieć coś więcej,niż opracowania,a najlepiej zapytaj polonistkę i powodzenia na egzmainie,bo widze że baaaaardzo Ci się przyda:P

Gość gość
Jakie moge wybrac jeszcze rzeczy do literatury przedmiotu,blagam...czytalam na necie ze mogą to byc eseje,różne wypr na ten temat ale skad je wziąć?? ;/Musze na jutro oddac

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281