Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zadbać o bardzo zaniedbane stopy?

Polecane posty

Gość gość

Pomoże ktoś? Krok po kroku co powinnam robić żeby doprowadzić te stopy do porządku :(

Gość gość
wymocz je w ciepłej wodzie z solami do kąpieli lub mydłem, zrób peeling a potem pumeksem albo specjalną tareczką zetrzyj naskórek. potem odsuń skórki, przytnij paznokcie, pomaluj je a na koniec gruba warstwa kremu do stóp, ciepłe skarpetki i pod kocyk

Gość gość
Tak spróbuję zrobić. Nie wiem jak to się stało, fakt, że ostatnio zabiegana bardzo byłam a prysznic brałam wręcz zasypiając... ale kurczę aż mi skóra schodzi dookoła paznokci :( Poszłabym nawet z tym do jakiejś kosmetyczki ale za bardzo mi wstyd.

Gość gość
Dziękuję!

Gość gość
J.W. Ja dodam od siebie że jeżeli schodzi Ci skórka w okół paznokci to masz ciągle wilgotne stopy (nie koniecznie od potu). Ubieraj bawełniane skarpety, lub jeśli musisz nosić rajstopy, posyp talkiem pomiędzy palcami, a następnie, po paru godzinach (jeżeli masz możliwość) umyj i dokładnie osusz stopy.

Gość gość
to, co napisal pierwszy gość plus natrzyj ciepłą oliwą z cytryną. I w skarpetki na noc. Z autopsji - nie używaj pumeksu, raczej delikatniejsze tarki. Natłuszczaj, nawilżaj. Jeśli zapach nie teges - pedipur /w aptece za grosze, talk w płynie, usuwa brzydki zapach, ale wysusza/.

Gość pan Henio
poka fote🖐️

polecam Ci na 100% maseczkę do stóp skinlite :) świetny kosmetyk który w ciągu tygodnia od użycia sam pracuje nad Twoimi stopami, złuszcza stary naskórek, odżywia i wygładza stopy bez skrobania i tarcia

Gość gość
może na poczatku kilka wizyt u pedicurzystki,aby wyprowadziła CI ładnie stopy? A potem co 3-4tyg pielęgnuj je samodzielnie w domu, czyli tarka ,peelingi i pielegnacja paznokci . Ja niestety nie mam na to czasu i cierpliwości,wiec chodze do slaonu w Wrocławiu www.maniq.pl wiadomo teraz lato, to nawet konieczność dbac o stopy,bo caly czas je odsłaniamy; )

Gość gość
dobry krem to podstawa

Gość gość
jeżeli chodzi o kremy do stóp to u mnie się sprawdziły produkty http://scananida.com.pl/ moje stopy teraz o niebo lepiej wyglądają, to są kosmetyki naturalne

Gość Jaszczór z kosmosu
Wymocz w Krecie do rur

Gość jakinia
Krem nic nie da, jeśli nie pozbędziecie się wcześniej martwego naskórka. Także najpierw porządne złuszczanie, polecam skarpetki epilfeet, a dopiero potem kremy, jakie Wam odpowiadają (byle regularnie).

Gość MarcelaLSZ
Pielęgnacja stóp to podstawa i u kobiet i u mężczyzn. Nie ma się co oszukiwać - nie ma nic gorszego niż suche popękane pięty czy niezadbane paznokcie. Ja za każdym razem chodzę z mężem do SCM Estetic, w Krakowie. Mają tam mnóstwo fajnych zabiegów pielęgnacyjnych do stóp. Obydwoje lubimy czasem oddać się takiemu błogiemu relaksowi. Polecam.

Gość gość
KĄPIEL WIERZBOWA DO STÓP HB - znacie? Ogromną różnicę u mnie to dało. Oczywiście trzeba systematycznie to stosować - kosmetyk jest jakościowy, naturalny, robi dużą różnicę. Stopy wymagają solidnej dbałości. W przeciwnym wypadku nie utrzymacie ich w odpowiednim zdrowiu.

Gość gość
KĄPIEL WIERZBOWA DO STÓP HB - pomaga, działa, stopy gładsze, zdrowsze, delikatniejsze. Taką zmianę uzyskałam nie przypadkiem, a odpowiednią i systematyczną pielęgnacją. Przynajmniej aktualnie wszystko jest w najlepszym porządku.