Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BRAK KASY NA WESELE A WSZYSTKO JUZ POZAMAWIANE ......

Polecane posty

Gość gość

po mojej stronie będzie 60 osób .. dzisiaj przeczytałam w umowie że za połowę płaci się przed weselem ( a myślałam że po ) brakuje mi 5 tyś co ja mam bidna zrobić :(????????????? ślub w 20 czerwca

Gość gość
dodam że po stronie narzeczonego będzie 130 osób i moja tesciowa jest bardzo zamożna ale wstydze się pożyczać .... jak myslicie mam rację ???? może lepiej zadłużyć się u tesciowej niz w banku ?

Gość gość
Pożyczka od rodziców?

Gość gość
Nie rozumiem. Robisz wesele i nie masz kasy? To kto ma za to zapłacić?

Gość gość
ja bym poprosiła teściową, a potem jej oddała z kopert

Gość gość
Bank!!! Żadnych wypominkow w razie czego!

Gość AUTORKAATEMATUU
mam pieniadze na sukienke , na pol zespolu , na pol kamerzysty , tak sie umówiliśmy że z naszej strony kupujemy tez stroj pana młodego (tesciowao za t placi za caly stół wiejski) na wódkę , ciasta ..... a cholera nie doczytalam tej umowy (zresztą też mnie w błąd wprowadziły włascicielki ) że polowe chca kasy przed weselem bo jakby bylo po to mialam zamiar oddac z prezentow ...

Gość gość
jak po połowie !!??? wy 60 oni 130 gości?!!!! chyba 1/3 płacisz! weź się nie daj wyrolować:D!

Gość gość
haha zalozyli sobie ze z kopert zaplaca :D niewazne ze po weselu bida, melanz musi byc!! :D

Gość gość
NO tak gołodupce sie żenią i liczą na koperty zeby opłacić przyjęcie weselne :( Ciekawy jestem co zrobisz gdy tych kopert będzie mało lub wcale :o

Gość AUTORKAATEMATUU
no wódkę płaciłam za 60 osób a ciasta i tort jeszcze sie dogadamy ........ K***a no wstydzę się jej prosić w tamtym roku zmarł mi tato i mamie nie za dobrze się powodzi ale ona bardzo by nie chciała żebym pożyczała u tesciowej ale z drugiej strony jak pozycze w banku 5 tys to bede musiala oddac.......10 tys:/

Gość gość
niech łon-przyszły monż:D skitra te 5 patyków, co ty się martwisz? :):D

Gość gość
A, już rozumiem. Napisz do gości, żeby już teraz przysłali kasę w kopertach, a jak nie, to niech spierda/lają, wesela nie budiet.

Gość AUTORKAATEMATUU
hheh gołod***ec to ja jestem ;) tesciowa jest bardzo zamożna ale wstydzę się jej przyznać że nie mam kasy :/ a z kopert to raczej jak bedzie na weselichu 180 osób to 5 tyś na 1000% zbiorę ;)

Gość AUTORKAATEMATUU
haha tak mam napisać że dawajta kase bo wesela nie bedzie :D ? a jakieś inne pomysły z kad wykonbinowac te 5 tysiakow ?

Gość gość
Co to za związek jak każdy za "siebie" płaci? A jak się Wam dziecko urodzi i pójdzie do przedszkola to też się będziesz martwić, że połowy opłaty miesięcznej nie masz?

Gość gość
weź pożyczkę na krótki okres, idź do banku i pogadaj czy mają takie na 1 miesiąc:D

Gość gość
Ty zbierzesz od swoich 60 gości a teściowa od reszty :D Nie licz na drapane :D

Gość gość
A jak zamierzasz zmusić gości żeby dali pieniądze w prezencie? Bo zdajesz sobie sprawę, że wierszyk w zaproszeniu niczego nie załatwia :) goście i tak przynoszą co chcą.

Gość AUTORKAATEMATUU
no chyba to normalne ze za swoich gosci kazdy oddzielnie płaci ? tylko że nie doczytałam tej pieprzonej umowy :/

Gość gość
Ale zaplasisz swoja czesc za to wesele, za pieniadze otrzymane od gosci ze strony meza? :D Sprytnie. Hahahahahaha.

Gość gość
A nie mozesz pożyczyć od kogoś z twojej rodziny ? Babci ,wujka , brata ???

Gość AUTORKAATEMATUU
oj raczej każdy teraz daje kase a przy takiej ilosci gosci to 5 tyś to raczej pewne ze sie zbierze tak jak juz pisałam ........ ale kurde noo :/ ja muszę zaplacić te 5 tys przed weselem :/

Gość AUTORKAATEMATUU
hehe cwana ze mnie bestyja co nie ;) ?

Gość gość
Ale do czerwca jeszcze długo, może poszukaj dodatkowej pracy.........

Gość gość
A już zapraszaliście gości? Jeśli nie, możesz nie zapraszać 60 tylko np. 40 i mniej zapłacisz.

Gość Ty tak na poważnie
? A Twój przyszły mąż wie, że nową drogę zycia zaczniecie z długami, bo przyszła zonka planuje życie ponad stan? Nie doczytałas umowy? Co to ma za znaczenie i tak zobowiązałaś się do zapłacenia pieniędzmi, których nie masz :O Żenada