Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po jakim czasie mozna prowadzic auto po marihuanie

Polecane posty

Gość gość

Prze jaki czas policja moze wykryć na testach zażycie maryski?

Gość gość
dołączam się do pytania

Gość gość
W necie są bardzo różne odpowiedzi. Niektorzy piszą ze po paru buchach ze śliny mozna wykryć obecność do miesiąca! Nie chce mi sie w to wierzyć. Bardziej realny jest okres tygodnia, który podaje wiele osób. Kolejne pytanie: Jaki rodzaj testów na,obecność baki stosuje policja? Tylko na ślinę? Badanie krwi które jest przeprowadzone przy wypadku przez jaki czas pokazuje zażycie marihuany? Testy na wlosach to nawet do kilku lat to wiem Autorka

Gość gość
Takim standardowym jednorazowym testerem jaki ma policja to pewnie już po 24h nie wykryją, zresztą prawie nigdy tego nie używają, bo maja mało i im szkoda, używają tylko jak ktos zachowuje sie "dziwnie", a po badaniu alkomatem ma 0,00. Gorzej jak spododuje sie poważny wypadek, jak zrobią bdania krwi to nawet do 2-4 tygodni po paleniu może wyjść.

Gość gość
Tego sie wlasnie,boje bo podobno przy każdym wypadku idzie sie na badania krwi. Czyli myslicie ze 4 tygodnie to max? Slyszaalam o okresie 3 miesięcznym ale to chyba przesada prawda?

Gość twój rówieśnik
Policja nie będzie cię ot tak badać na narkotyki, bo ma takie widzimisię. Wszystko zależy od tego, czy jej zasugerujesz, aby takie badanie przeprowadziła. A zasugerowanie polega na tym, że będziesz się dziwnie zachowywać. Jeżeli czujesz się dobrze w następnym dniu po trawce, to nic się nie martw, bo nikt nie wykryje, że masz we krwi narkotyk. Pamiętaj zresztą, że zabronione jest POSIADANIE, a nie ZAŻYWANIE (a wbrew powszechnej opinii jedno nie równa się drugiemu). Takie testy kosztują i policja nie stosuje sobie ich ot tak. A szczególnie, jak prowadzi się auto. Im szkoda na to czasu. Ostatnio zatrzymała mnie służba celna i teoretycznie mógłbym być: 1. po kielichu, 2. po trawce, 3. bez prawa jazdy (nie sprawdzali, chcieli tylko uzyskać słowne potwierdzenie). Policja może nie jest taka litościwa, aczkolwiek powtarzam, że nie biorą każdego kierowcy, jak leci, na badanie narkotyków. Musisz sobie na to zasłużyć.

Gość gość
Wiem o tym ze posiadanie jest nielegalne a zażywanie,juz nie ale prowadzenie pod wplywem juz tez stawia mnie w roli winnej. Ja po zapaleniu juz parę godzin później sie czuje normalnie.

Gość tw
Jak się czujesz normalnie, to nic się nie martw. Nikt ci nie będzie robił badań, jak nie ma ku temu podstaw.

Gość tw
badania krwi są po wypadku, ale nie zawsze. zależy jaki to wypadek. Na pewno jest przebadanie alkomatem. Przy jakimś śmiertelnym wypadku to raczej logiczne, że badają krew. czy złapią cię na tym, że np. dwa tygodnie temu zażywałaś narkotyków? Tak, złapią, i mogą zażądać wyjaśnień, ale nie postawią cię w stan oskarżenia, bo nawet kiepsko rozgarnięty człowiek wie, że po dwóch tygodniach te narkotyki to są TYLKO we krwi. A tak, to utrzymują się do miesiąca we krwi.

Gość gość
dokładnie - poczytaj sobie na tym blogu gdzie adwokat opisuje jakie masz konsekwencje później http://www.adwokat-prawo-karne.info - gość pisze właśnie o jeździe po alko i narkotykach

Gość gość
Nie jaraj to nie bedziesz takich debilizmow wypisywal.

Testy policyjne wykryją w slinie do trzeciego dnia teoretycznie zależnie ile i jaki materiał..

Gość Hdjdjd

Czy jezeli ktos palil marihuane i wsiada po chwili za kierownice gdy policja go zlapie co grozi

Gość vvv

najlapiej to na haju po zapaleniu

Gość vvv

ale po odstawieniu paleniu marichuany mozesz miec jazdy