Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka 3 roku

Odstawiłam papierosy i kawę i co?

Polecane posty

Gość studentka 3 roku

Może dla zdrowia to plus, ale samopoczucie mam beznadziejne :O ciągle jestem przygnębiona. Kawa zawsze poprawiała mi nastrój, papierosy także. Co to za życie bez używek :O Tak mi brakuje tego dymka ;/ zapaliłabym sobie teraz popatrząc na panoramę miasta i posłuchała ulubionej piosenki ;/

Gość studentka 3 roku
heeeeeeeeeelp

Gość gość
ja już 16 dzień nie palę , też momentami ciężko, nie ma co ze sobą zrobić... ale z kawy nie zrezygnuje, ile już czasu minęło od odstawienia?

Gość studentka 3 roku
kawy juz chyba 2 tydzien nie piję, a papierosy odstawiłam tydzien temu

Gość twój rówieśnik
Wiesz co, napiszę ci to z innej strony. Doskonale cię rozumiem, jak to jest rzucić nałóg. Zapewne czujesz taką pustkę, czujesz się niespełniona, czujesz, że czegoś ci ciągle brakuje. Czegoś, o czym ciągle myślisz. Szukasz też jakichś zajęć, by o tym czymś nie myśleć. Rozumiem cię doskonale, chociaż to dziwne, ale... Byłem uzależniony od Coca-Coli. Piłem ją 10 lat. Wszyscy mi mówili - nie pij jej, zdrowie sobie zrujnujesz, złe samopoczucie itp. A ja czułem się po niej świetnie. Cały dzień wypełniony różnymi rzeczami, ciągle coś robię, lepiej myślę i w ogóle super. Nadszedł jednak dzień, że... Przestałem pić colę. Liczyłem, że nastąpi poprawa samopoczucia. Nie nastąpiła. Nastąpiła za to pustka dnia codziennego, czyli nagle zaczęło mi się wydawać, że wszystko, co robię, jest bez sensu. Uczucie minęło po jakimś czasie, ale czy poczułem się lepiej? Samopoczucie bez zmian. Zdrowie bez zmian. Wniosek: używki nie pogarszają samopoczucia i zdrowia człowieka, więc nie warto je rzucać, bo nic to zmieni. A z używkami człowiekowi jest dużo łatwiej.

ja kawy nie pije bo nienawidzę tego ohydnego smaku, fuj a papierosy paliłam 10 lat i rzuciłam w styczniu, bardzo się ciesze bo nie śmierdzę starymi petami

pierwszy tydzień najgorszy z tymi fajkami, później jakoś łatwiej, ważne by nie myśleć o nałogu i zająć się czymś

Gość twój rówieśnik
W sumie piję teraz colę co drugi dzień i czuję, że dzień, w którym jej nie piję, jest stracony. Dziwne, ale faktycznie tak jest. W sumie jestem uzalezniony nie tyle od coli, ale od kofeiny, lecz mimo wszystko... ma to duży wpływ.

Gość gość
dajcie jakas motywacje zebym nie kupila nastepnej paczki.. zostalo mi 5 fajek a co 13zl idzie codziennie to idzie..

Gość gość
ale wtedy bedzie mi szkoda kasy hehe

Gość gość
dupa blada :P nie da rady :P boje sie ze przytyje bo bede podjadala eh.. nie wiem co zamiast tych fajek no i jestem nerwowa strasznie wiec kiepsko to widze

Gość gość
Człowiek zniewolony to człowiek uzależniony od czegoś co nami rządzi. A przecież my ludzie ciągle dążymy do wolności. Nie ma wolności gdy są uzależnienia. To może być papieros,alkohol,seks,narkotyki,coca cola itd....Jeżeli chcesz być naprawdę wolna walcz ze sobą, niech żadne z powyższych nie zawładnie Twoim ciałem. Naprawdę uzależnienie szczęścia nie daje a człowiek wolny to człowiek szczęśliwy.

Gość gość
twoj rowiesnik - chlopie alez ty jestes glupol. bzdury opowiadasz. jestes uzalezniony i cola ci wcale nie pomaga, wydaje ci sie tylko ze to na zdrowie nie wplywa, bo nie czules sie jeszcze zle. ale wplywa.

Gość gość
Zamiast palić fajkę można np. biegać,tańczyć, ćwiczyć itp. Zająć czymś umysł by nie myśleć o paleniu.

Gość twój rówieśnik
gość -> Wiesz co? Masz rację. Jak przestałem aż tak często pić colę, to już nie mam zgagi. Ale psychika siada.

Gość gość
ok..jutro do kawy jeszcze spale ta reszte i zobaczymy :P jak przetrwa ten temat to napisze jak daje rade,najgorzej wieczorem i z rana bo w dzien to mam duzo zajec BADZCIE ZEMNA :D !! ja pierdziu.. co ja robie :P

Gość gość
"odstawilam i co"- nie wystarczy ze ladniej pachniesz? Najlepsze plyny do plukania ust nie zniweluja przykrego dla otoczenia zapachu kawy i papierosow

Gość gość
to jest w pewnym sensie nawet zabawne.. Ja od niedawna odstawiłam cukier. Nawet nie tęsknie specjalnie za słodyczami,ale wkurza mnie fakt,że nie potrzebuje rzeczy, które dawały mi tyle szczęścia. Fakt, można to zastąpić tańcem,ale kuźwa ile można tańczyć ?? A czekolada jest fajniejsza i mniej sie człowiek przy niej zasapie.

Gość gość
po co zyc bez papieroska kawki i czekolady.. no pyytam sie po co :D heh..

Gość gość
ta od czekolady Czy nie wystarczy ,że jestem /będę szczuplejsza ? No właśnie-nie specjalnie

Gość gość
ten jak mnie tu pilnuje :P:P:P to co mam teraz 5 wypalic?! przeciez nie wyrzuce :D

Gość gość
albo ta.. ale sadze po pseudonimie ze ten..

Wypal , oczywiście , ja tak przeciągałem te rzucanie - rano jeszcze zapale i koniec .... i tak w kółko, a pewnego dnia rano nie zapaliłem i już 16 dzień bez fajki powoli się kończy

Gość gość
o Ty jeden Ty :P zobaczeeeeeee.. :) ale Ci powiem,ze wypale te 5 i postaram sie rzucic juz nie kupic.. troche mnie przekonales :)