Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koszt mediów proszę o opinię osoby mieszkające w bloku

Polecane posty

Gość gość

właściciel mieszkania spółdzielczego twierdzi, że poprzedniej osobie wynajmującej wychodziło ok.100zł na mc za prąd i gaz, czy to aby nie jest zaniżona kwota ???

Gość gość
nikt z was nie mieszka w bloku aha

Gość gość
w takim razie co ty tutaj robisz ?

Gość gość
100zł za prąd i gaz to nawet dość dużo jak na jedną osobe gaz mam ryczałtem (z rury, nie z butli) 17zł/mc gotuje ile chce, a jeszcze często mam 2-3zł nadpłaty, a jeśli chodzi o gaz z butli to znajomym starcza na jakieś 3mce i butla kosztuje 50-60zł czyli mozna powiedzieć ze cenowo tak samo jak "z rury" a jeśli gotujesz na gazie, to nie wiem na czym trzeba zużyć prąd zeby zużyć go za 80zł (100zł - zaokrogląne do 20zł gaz) chyba 3 telewizory i 2 kompy chodzące 20g/dobe, no ale przy jednej osobie? nierealne

Gość przyszła mama 88
Nie sądzę żeby była to zaniżona kwota chyba że ktoś pali światło 24/7 w całym domu i ogrzewa lub ogrzewa sobie mieszkanie gazem

Gość gość
100zł to ma być łącznie za prąd i gaz woda i ogrzewanie jest wliczone w cenę czynszu pytam, bo pamiętam, że gdy dawno temu mieszkałam w bloku to opłaty wychodziły ok. 400 zł dla dwóch osób co 2 mce, no ale ja byłam wtedy dzieckiem więc tego prądu i gazu raczej niewiele mogłam zużyć

Gość gość
to co, mówicie, że tyle by mniej więcej wyszło, jeśli ktoś codziennie gotuje lub odgrzewa obiad bierze prysznic ok 15 minut, codziennie używa suszarki kilka godzin wieczorem włączone światło, telewizja, komputer 1-2x w tygodniu pralka ?