Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama 88

Jakie zabawki dla dziecka?

Polecane posty

Gość przyszła mama 88

Witam. Niedługo urodzi mi się córeczka kupiłam już większość niezbędnych rzeczy. Teraz zastanawiamy się z mężem nad zabawkami. Chciałabym żeby nie służyły one tylko do zabawy a również rozwijały. Jednak tych zabawek jest tyle i nie mam pojęcia co kupić, co opłaca się kupić? Jakie zabawki polecacie i od kiedy można ich używać? Podkreślam że głównie zależy mi na zabawkach edukacyjnych, ale jeżeli uważacie, że jakaś inna jest niezbędna to piszcie a najlepiej podsyłajcie linki :)

Gość przyszła mama 88
up

Gość gość
na poczatek poczytaj jak noworodki widza kolory, i otoczenie, bedziesz wiedziec czego szukac, na poczatek polecam karuzelke z melodiiami, ale w kontrastowych kolorach, dzidzius na poczatki nie widzi tych cukierkowych, pastelowych kolorow, a tak gryzaki, i cos co moze wydac sie dziwne, oczywiscie to nie jest dla noworodka ale polecam szczoteczki do zebow zakonczone gryzakami, szybciej nauczysz dziecko mycia zabkow- bedzie oswojone.

Gość BrzydkaOna
no i oczywiście bez chodzika , ale to za jakiś rok:P

Gość gość
sa fajne ksiazeczki z materialu- szeleszcza, piszcza, blyszcza sie itp, maja przymocowane gryzaki zabawki o wyraznych fakturach, kolorach, z delikatnymi dzwiekami

Gość przyszła mama 88
Jeżeli chodzi o chodzik to akurat wiem, że źle wpływa na dziecko dlatego postanowiłam z niego zrezygnować pomimo tego że teściowa uważa że to głupota nie kupić dziecku chodzika. Na prawdę z wyborem tych zabawek dla mnie to jest jakaś mordęga jest ich tyle, że ciężko się zdecydować a nie chcę kupować byle czego.

Gość gość
mysle ze gryzaczki, te zabawki wiszace nad lozkiem, chustawke i cos do bujania, duze klocki i narazie starczy dziecko i tak do ok 2 -2,5 rokuz zycia bedzie wolalo zrzucac wszystko ze stolu :P

Gość przyszła mama 88
a co z tymi matami edukacyjnymi? Ostatnio też widziałam w telewizji zabawkę pieska do nauki/pomocy przy raczkowaniu lub jakieś piłki w tym celu? Warto czy to głupota?