Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kasa za karmienie piersią.

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy nie wiem czy w Pl tez to weszło ale w Anglii kobieta karmiąca piersią moze dostać £200 Powiem szczerze ja jestem oburzona. czy naprawdę trzeba płacić kobietom zeby zaczęły karmić piersią.dziwne podejście. Zachęcać do karmienia piersią w taki sposób. Jaka jest wasza opinia? Co o tym sądzicie? Moim zdaniem grubo przesadzają

Gość gość
Up;)

Gość bkt
ja karmiłam 3 i nie uważam żeby to było coś za co trzeba płacić:P to się robi dla dziecka a nie kasy:P swoją drogą ciekawa jestem jak to sprawdza:P

Gość gość
u nas to też niebawem będzie norma jak wiele innych dziwactw

Gość ex_debill_konkubina
chybiony pomysł moim zdaniem - gdybym bardzo nie chciała karmić to to 200f byłoby za mało, lub wzięłabym i nie karmiła - pytanie, jak to skontrolują? musieliby wydac duuużo więcej kasy na nadzór... nie ma chyba sposobu na zachętę, bo easy life jest w natarciu

Gość gość
Z tego cos gdzieś czytałam to położne i środowiskowe bedą to sprawdzać. Masakra powiem wam

Gość ex_debill_konkubina
no to mi ich żal, bo i tak już były przepracowane - przynajmniej u nas, a wątpię, czy w dobie cięć budżetowych będzie dodatkowa kasa na takie wizyty

Gość wifigdańsk
wlasnie ze kontrolują-znam ten temat i nie dają kase tylko bony na zakupy w tesco. i kontrolują faktycznie,.przychodza połozne i sprawdzają.

Gość gość
karmię 2 lata i pieniądze nie zmieniłyby mojej decyzji ale mogliby dać jakąś kartę płatniczą na codzienne zakupy :P

Gość gość
zapomniałam dodać, że patrząc na to z boku, to straszny wstyd dla Brytyjczyków pokazanie, że za głupie 200 Ł można ich przekupić, to jest granie na najgorszych instynktach - na chciwości. Z drugiej strony nie dziwię się, bo kto pierwszy rezygnuje z karmienia piersią? Ci najmniej zamożni, bo brak pieniędzy idzie w parze z ubóstwem intelektualnym. Jak pokazują statystyki, czym bardziej wyedukowana mama, tym większa szansa, że będzie długo karmiła piersią.

Gość gość
Bez sensu nie dają. Najwidoczniej wyliczyli sobie, że opłacalne jest bardziej zapłacić matce za kp niż leczyć ewentualne konsekwencje karmienia sztucznego.

Gość gość
5.58 a ja się nie zgodze. Wykształcone kobiety z klasą z reguły podają butlę a biedne wieśniaczki karmią piersią ;)

Gość gość
Tak masz racje nie dają do ręki £200 tylko bon na zakupy.Czytalam ostatnio wypowiedz jednej matki była wściekła, bo powiedziała ze ona nie moze karmić piersią chociażby chciała i to jest niesprawiedliwe