Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga ciaza Jestem bardziej zmęczona niż w pierwszej

Polecane posty

Gość gość

To dopiero sam początek ciąży, a ja już czuje się całkiem wypompowana. Najchętniej bym się położyła i spała cały czas, a tu przecież jeszcze starsze dziecko domaga się uwagi, nie mówiąc już o codziennych obowiazkach. Dziewczyny w drugiej ciąży, ja się czujecie?

Zaszłam w drugą ciążę 6 miesięcy po porodzie, cóż stało się i już, na głowie od początku tej drugiej ciąży mam synka pod opieką, ja na szczęście nie mam żadnych mdłości czy wymiotów ale pierwszy trymestr identycznie jak w pierwszej ciąży byłam bardzo senna, w pierwszej ciąży robiłam sobie drzemki po południu i spałam więcej w nocy a w drugiej sen w nocy z przerwami i w dzień zero drzemek. Byłam wykończona, czasami aż czułam się jak naćpana ale dałam radę.Teraz jestem w 8mc a synek ma 13 miesięcy, jak zmieniam mu pieluchę to mi ucieka i muszę gonić go po pokoju z wielkim brzuchem, czasami jest mi mega ciężko ale cóż daję radę :)

Gość gość
Ja to samo druga ciaza i obiecalam sobie ze ostatnia czuje sie tragicznie to znaczy teraz juz lepiej bo jestem w 12 tygodniu ale poczatki to masakra, corcia ma 22 miesiace jest cudowna ale to obowiazek jeszcze na glowie dom obiad, nie mam pomocy od dziadkow zadnych wiec czekalam codziennie az maz wroci z pracy heh dobrze ze pracuje tylko na jedna zniane tylko do 15 :)

Gość gość
U mnie to samo. Moral z tego wynika taki:jesteśmy po prostu starsze :)

Gość gość
Ja czujensie calkiem niezle, tez obecnie jestem w 8 miesiacu, na poczatku , tak do 14tyg mialam okropne mdlosci, ale pozniej juz bylo ok, wiadomk brzuch ciazy, dopiero kolo 6/7 miesiaca zaczlo mi ciazyc, ale i tak jest lepiej, bo nie jestem spuchnieta, moge chodIc, bo z corka ro mi nawet chodzic bylo ciezko, dzieki bogu mala chodzi do przedszkola, ma 3,5 roku, i wysylam ja co dzien na 4 gdz:) mam troche czasu dla siebie..powiedzmy..wlasnie jestesmy w trakcie wykanczania domu, mam kupe papierkowych spraw do zalatwiania, w ogole czas minal mi tak szybko..masakra, zostal mi rowny miesiac, z corka mialam wszystko naszykowane, z malutka ...dzieki bogu wczoraj upeasowalam ubranka...ehhhh

Gość gość
Kurcze ale literowki...pisze szybko z tel. Sorki

Gość Autorkaaaaaa
U mnie to dopiero 5 tydzień, z pierwszym dzieckiem na początku ciąży też czułam sie zmęczona i senna. Później juz było ok. W tej ciąży jestem zmęczona, senna, mam mdłości i zgage na przemian. Do tego od paru lat mam bóle pleców na tle nerwowym, a teraz w ciąży to już kręgosłup rabie mnie bez przerwy. Jedzenie smakuje jak tektura, ale w pierwszej ciąży tez tak miałam.

Gość gość
mamo__Franka podziwiam Cię, sama opiekujesz się synkiem, nikt Ci nie pomaga ? I tak za bardzo nie narzekasz, więc naprawdę szacun, tutaj jest mało takich kobiet

Ja też dopiero 5 tydzień, zmęczenie już minęło i generalnie póki co większych dolegliwości brak, w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle objawów więc chyba ta podobnie :) Córka ma 21 miesięcy i dodatkowo prowadzę firmę więc momentami padam ale to chyba normalne.

Gość gość
co Wy powiecie po 30tc hehe ja pierwszą też lepiej zniosłam,miałam 22 lata,teraz 27 i nie mam energii ale póki co ogarniam wszystko,ale jak widzę pranie i naczynia mam dość hehe