Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam w drugim trymestrze ciąży sprawa posiłków

Polecane posty

Gość gość

Jak wyglądają wasze śniadania? Ile posiłków jadacie w ciągu dnia nie licząc przekąsek. I może żeby było jasne, ile przytyłyscie od wagi wyjściowej?

Gość gość
Ja jem tyle samo ile przed ciaza i nie podjadam miedzy posillami. Wyjatkiem jest tu deser po obiedzie czyli jablko, gruszka, kiwi, jogurt itp. Na sniadanie jem np chleb ciemny z twarozkiem i ogorkiem. W pracy kolejna kanapke z np. serem zoltym, szynka, pomidorem, rukola. Na obiad to roznie bywa, czasem zjem kupne pierogi, czasem mieso na parze, rybe z piekarnika itp a na kolacje satalke albo jakas kanapke np. ze lososiem, jajecznice. Od czasu do czasu zjem jakiegos cukierka albo czekolade. Na razie przytylam 1 -1,5 kg, a koncze 16 tydzien.

Gość gość
Kupione pierogi mialo byc, nie kupne ;)

Gość gość autorka tematu
ja przytyłam 5 kg jestem w 24 tyg jem tak samo jak przed ciaza najwiecej przybralam w ostatni miesiąc w 16 tyg tez mialam tak jak osoba wyzej 1 kg na plusie ale u mnie głownie piersi i brzuch reszta bez zmian.

Gość gość autorka tematu
a nie jestem autorką TEGOŻ tematu ale nick mi sie przeniósł z innego :D

Gość gość
ja jeste w 3 trymestrze i jem więcej niż przed ciążą, porzytyłam 11 kg do tej pory, w drugim trymestrze jadłam podobnie jak przed ciążą plus przekąski szczególnie słodkie i w 28 tyg miałam ok 7 kg więcej niż przed, poza tym od drugiego trymestru jem dośc wcześnie śniadanie bo mi było słabo bez a przed ciążą często pierszy posiłek był ok 12-13 godz a wcześniej tylko kawa

Gość gość
Ja w pierwszym trym. nic nie przytyłam, w drugim dopiero zaczęłam i to masakrycznie, np. 1 kg przez 3 tyg. Nawet lekarz powiedział, że powinnam zwolnić tempo. Drugi trymestr to było tak, że potrafiłam zjeść w ciągu dnia snickersa, twixa, czekoladę. Po prostu musiałam :) Już weszłam w III trym. i całkowicie zrezygnowałam z gotowych słodyczy (w weekend piekę ciasto), chleba, białego pieczywa. No i staram się wieczorem nic już nie jeść, chociaż jest ciężko. Zaczynałam z wagą 68 przy wzroscie 175 a teraz w 28 tyg. to mam 75. Boże, ważę się codziennie i tak bardzo nie chcę przekroczyć 80 do końca.