Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto zaczynał od mleka bebiko

Polecane posty

Gość gość

Jakie kupić najlepiej jako pierwsze czy ma ono jakieś oznaczenia ? Kjak wasze dziecko reagowało na to mleko ? Nie musiałyście zmieniać na inną firmę ?

Gość gość
kupilam 1ha bo dziecko moglo miec alergie po mnie. jak sie okazslo ze alergii brak przeszlam stopniowo na zwykla 1. jak dla mnie ok mleko. jyz drugie dziecko nim dokarmiam i zadnycj klopptow

Gość gość
Nie wiem czy jest dobre, bo dzieco moje miało skazę i zadne mm mu nie służyło. Tylko bebilon pepti. Ale bebiko źle się rozpuszcza i mocno się pieni. Bebilon niby to samo, ale z lepszych surowców bo zdecydowanie lepiej się rozpuszczalo i nie było piany. Najlepiej poradzić się pediatry co do mleka.

Gość gość
najlepiej to po prostu wypróbować na swoim dziecku... przecież nawet pediatra nie wie jak dziecko zareaguje na dane mleko

Gość gość
ja zaczxelam od nan i po 2 tyg przeszlam na bebiko i jest super, dzis wprowadzam bebiko 2 bo syn skonczyl pol roku

Gość gość
A co ma pediatra do mleka? Jak dziecko nie ma alergii,skazy to trzeba dobrac mleko pod dziecko,czy mu posluzy. Wy na prawde byle g...konsultujecie z lekarzem? Sami tez sie pytacie jakiej firmy macie kupowac mleko albo wedline?

Gość gość
Bulwers oddychaj głęboko. I popraw orty. Tak, dobry pediatra doradza w wyborze mleka. Robi wywiad nt alergii w rodzinie i czy dziecko jest uczulone np na płyn do kąpieli itp. Nie wiem na jakiej wsi mieszkasz, że tego nie wiesz :D

Gość gość
Ja tam nie widze zadnych bledow ort. i zgadzam sie, ze akurat wybor mleka w przypadku gdy rodzice nie sa alergikami jest w zasadzie dowolny. Kiedys jakas laska pisala ze nawet witamine d trzeba skonsultowac z pediatra - no bez przesady. Lekarz owszem witaminke poleci-takiej firmy od ktorej dostal ,,bonusik":-) ogarnijcie sie wariatki:-)

Gość gość
u nas babiko się nie sprawdzało - mały miał po nim zatwardzenie. Potem kupowaliśmy Nan, też było coś nie tak - te same problemy z kupką. po jakims czasie kupilismy gerbera 1 i okazalo się strzalem w dziesiatke. teraz maly ma 10 miesiecy i od 6mca kupujemy juz 2ke. :)

Gość gość
Przeciez napisalam,ze jak dziecko nie ma alergii,co czesto jest dziedziczne,to pediatra do mleka nic nie ma. Ale chyba rodzic jest na tyle myslacy,ze wie,ze jak sa alergie w rodzinie to musi dobrac specjalne mleko. A jezeli chodzi o wybor bebiko/bebilon/nan/gerber/enfamil i tp,czyli marka to juz rodzoc sam sobie wybiera pod dziecko.

Gość gość
a wlasciwie nie rodzic a dziecko sobie wybiera ;)