Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylianana

Losec i Debridat na refluks u niemowlaka

Polecane posty

Witam! mam pytanie do mam niemowlaków z refluksem pomógł wam waszym pociechom losec i debridat na refluks? Po jakim czasie było widać efekty? Moja córa ma zaraz 7 miesięcy. Kiedyś brała debridat bez rewelacji, teraz doszedł losec. Czekam na noc bez minimum 10 pobudek, oraz picie mleka bez wisku i sie zastanawiam czy te leki są skuteczne.

Gość gość
Mój synek miał reflux jako niemowlaczek i nasz pediatra po wielu różnych próbach z lekarstwami kazał dodawac do mleka mączkę chleba świetojańskiego, do kupienia w aptece lub w sklepie ze zdrową żywnością. Wtedy mały zaczął przybierać na wadze. Pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
Debridatu nie stosowalismy. Ale losec tak. W polaczeniu z gaspridem. Wlasnie w 7 miesiacu. Do tego zmiana mleka na bebilon pepti. Po ok.miesiacu byla bardzo duza poprawa. Przy trzymaniu diety nie wiemy co to refluks.

Gość gość
ja stosowalam nutriton jako zageszczacz pokarmu, tuz przed karmieniem podawalam dziecku lyzeczka nutriton rozrobiony w przegotowanej wodzie, ale zmniejszalam dawke, nie bylo to pol miarki na 30 ml ale pol miarki na 10 ml, bo u malego niemowlaka to przeciez ogromna ilosc a jak rozrabialam mniej niz pol miarki to nic nie dawalo. Zaraz potem karmilam. Przestala ulewac.