Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY BÓL PORODU SIĘ NAPRAWDĘ ZAPOMINA

Polecane posty

Gość gość
Rok po porodzie. Nie zapomniałam.

Gość gość
a mnie zawsze zastanawiało co właściwie oznacza wyrażenie "do przeżycia". Jeśli w sensie dosłownym to owszem każda z nas nadal żyje. Jeśli w sensie czy "do wytrzymania" to nie wiem. Ja znosiłam ból nie dlatego że go wytrzymywałam, bo właśnie już go nie wytrzymywałam. Znosiłam go bo nie miałam innego wyjścia :/

Gość gość
bo się zapomina bo to tak specyficzny i okropny ból, nic innego tak i w ten sposób nie boli więc skoro to jednorazowe przezycie to trudno pamiętać w jaki sposób to boli. Ale nie znaczy to, ze to nie boli albo mało boli...Boli najbardziej jak może, u mnie niestety był to ból najgorszy jaki przezyłam w zyciu. Ale nie pamiętam teraz jak bolało, tylko, ze w tamtym momencie myślałam, że zwariuję z bólu

Gość gość
Dziewczyny, kobiety, po co oklamywac te ktore nie rodziły, że ból się zapomina? Napiszcie prawdę jak jest - porod jest koszmarem a ból bedziecie pamietac do konca zycia i bedziecie pamietac każdy szczegół. Tak samo inne prawdy o ktorych kobiety nie wiem czemu nie mowia glosno - ból po cesarce jest koszmarem. Ból podczas karmienia to ból gryzienia szarpania piersi do krwi codziennie co kilka godzin. Potworny ból - przy ktorym sie wyje. Po co sciemniac ze jest inaczej? No po co? Ja tego nie wiedzialam zanim zaszlam w ciążę. Teraz nie moge wyjść ze zdumienia czemu żadna kobieta o tym głośno nie mówi. I dlatego ja mówię.