Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z cebuli?

Polecane posty

Gość gość

Takie pytanie bo mąż zamiast jeden cebuli kupił siatkę 2,5kg ;] Za zupą cebulową nie przepadam :) Jakieś pomysły? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
syrop cebulowy- wiosna tuż tuż a z nią kolejna fala przeziębień ps. lubisz placki? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Krążki cebulowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewuunieczkaa
nic. zostaw sobie, przyda sie do potraw a sie nie zepsuje :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajuchaaaa
Zasadz i poczekaj aż szczypiorek urpsnie ... Ja bym tak zrobiła...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wykiełkuje jej na bank, będzie miała szczypiorek za free

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tzn. mam na myśli, że bez sadzenia :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
krązki cebulowe, sos cebulowy,marynowaną cebulkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
smażona cebula i pyrki w mundurkach :P mniam:*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki. Zostawić nie mogę, mam malutką lodówkę, która jest pełna a w mieszkaniu bardzo ciepło. Zostawiona po prostu gnije. Zasadzić też nie bardzo mam jak bo kot zrzuca wszystkie doniczki :D Dzięki za inspirację ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1. Włożyć do miksera (taki z nożem) żeby cebula się poćwiartkowała na malutkie lub większe kawałki i zamrozić w tackach do lodu. Wyjąć z tacek i włożyć do woreczka lub odpowiedniego plastikwego pudełka do zamrażania. Później masz gotową cebulę w kostkach do wrzucenia do zup, sosów itp. 2. Poćwiartkować jak wyżej (na większe kawałki żeby nie wyszła papka) rozsypać na blasze do pieczenia, włączyć piekarnik na najniższą temperaturę i wstawić do piekarnika na 18-24 godziny do wysuszenia. Ostudzić i wsypać do szczelnie zamykającego się słoika. Używać do potraw jak wyżej. / Jeżeli cebula za długo leży zanim coś z nią zrobisz, to uważaj bo zgorzknieje pomimo że wygląda świeżo. Potrawa będzie smakować gorzko (np w plackach ziemniaczanych).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W mieszkaniu gorąco i gnije powiadasz, a piwnicy nie macie? tam zawsze chłodno, ja też trzymam w piwnicy worek cebuli i jakoś mi nigdy nie zgnił

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bigos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki. Piwnicę mamy zagraconą, mieszkanie wynajmujemy i stoją tam graty właściciela :) Z tym szatkowaniem, mrożeniem i pieczeniem super pomysł! Syrop też super ale no kurczę niestety w całej kawalerce waliłoby cebulą :) A lodówkę mamy pełną bo wczoraj zrobiłam wieeeelkie zakupy. Mięsa i ryb nie jadamy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
po wielkopolsku tzw /śledziowa/ zupa ze sledzi cebuli i smietany niby znany smak a jednak poznaniacy robia ta zupe tyklo w sobie znajomy sposób i jedza ja własnie w piatek w necie znajdziesz przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cebularza:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×