Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opuścic schorowaną matkę za lepszą pracą

Polecane posty

Gość gość

czy nie?

Gość gość
Zależy. Jeśli wyjedziesz, zarobisz więcej, to podeślesz Mamie pieniędzy tak? A jeśli chcesz się odciąć, to nieładnie postąpisz. Kwestia, czy ona da sobie radę sama. Możesz pomagać z daleka i potem przyjechać. A nikt inny nie może pomóc Mamie gdybyś wyjechał/a?

Gość gość
mam brata, mieszka niepodal mam ma reumatyzm dośc zaawansowany z trudem się porusza a mieszka na wsi w domu gdzie trzeba napalic itd nie pojedzie sama sobie zrobic zakupoów

Jesli brat moze pomoc i mama ma do kogo sie odezwac, a ty moglabys dzieki lepszej pracy pomoc finansowo, jesli mama potrzebuje, to raczej tak. Zasadnicze pytanie jest czy mama znajdzie sie w bardzo zlej sytuacji jesli wybierzesz prace, wtedy ja wybralabym dobro mamy.

Gość gość
pewnie ze zostawic. ona niebawem zdechnie a przed Tobą kariera

Gość gość
znam osobę, która opuściła swoją chorą matkę (na raka) i wyjechała. ja nie wiem, jak ona może dziś sobie w oczy w lustrze spojrzeć.

Gość gość
Tutaj mam pracę ale gorszą, mam nocki tam w duzym mieście miałbym lepszą mama niedługo idzie na operację może jej stan się polepszy

Gość gość
Masz prace a matkę chcesz opuscic ? Wspojczuję takim matkom .

Gość gość
Nie ma łatwej odpowiedzi w takiej sytuacji. Musisz sama przemysleć te sprawy, porozmawiać z bratem, rodziną. Jeśli rodzina pomoże - to warto wyjechać, zarabiać godziwe pieniądze. Wiadomo, jak teraz jest ciężko. A choroba kosztuje.

Gość gość
może ja faktycznie jestem jakimś wyrodnym synem:( obok mieszka brat ale ja nie chciałbym go obarczac opieką nad matką. z drugiej strony nocki mnie dobijają, nie chcę stracic własnego zdrowia w tej pracy

Gość gość
brat to też syn matki więc nie rozumiem ?

Gość gość
Jak dotąd ty się zajmowaleś matką, to chyba nic się nie stanie, jeśli brat też się zainteresuje? przecież nie opuszczasz jej w potrzebie, skoro brat mieszka obok, a ty i tak będziesz się nią opiekował - tyle że nie codziennie.