Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam znajacych niemiecki

Polecane posty

Gość gość

Prosze o polecenie jakichs dobrych podrecznikow do nauki tego jezyka dla poczatkujacych. Mam ciaze lezaca i chcialabym ten czas jakos wykorzystac i nauczyc sie choc podstaw niemieckiego.

Gość gość
Up

Gość gość
ja tez zaczelam sie uczyc, kupilam sobie podrecznik z cwiczeniami "alles klar", dolaczona jest plyta, zobaczymy jak mi to pojdzie. Z autopsji wiem, ze dobrze jest po opanowaniu podstawowego slownictwa i zasad gramatyki sluchac piosenek w tym jezyku, potem ogladac filmy w oryginale.

Gość gość
Deutsche Welle ma świetny kurs niemieckiego. Możesz się zalogować i kontynuować naukę w dowolnej chwili. Ponadto jest tam też mnóstwo innych materiałów do nauki języka: .http://www.dw.de/nauka-niemieckiego/s-2732

Gość gość
A, oczywiście wszystko na dw jest bezpłatne :)

Gość gość
unternehmen deutsch - to jest kurs dla poczatkujacych doroslych na zasadzie jezyka biznesowego - tak raczej pod prace. sama z niego uczylam i uwazam, ze jest dobry. alles klar to seria dla licealistow, wiec dla dorsolego malo ciekawa moim zdaniem, a poza tym lepsze zdecydowanie sa ksiazki zachodnich wydawnictw niz polskich.

Gość Piness
Ja bym polecila nie podręcznik, a kurs multimedialny. Jest fajna metoda efektywnego nauczania z kursami supermemo. Na ich stronie można pobrać takie przeznaczone na smartfony, albo na androida, gdzie możesz sobie zainstalować na laptopie, tel lub tablecie. Polecają poświęcić min 20 min dziennie, ale że możesz poświęcić dużo myślę, że będziesz dużo bardziej do przodu. Swoją drogą super, że właśnie w stronę nauki chcesz iść. Trzymam kciuci za maleństwo.

Gość gość
Wiecie jak sie uczylam.mam w polsce niemiecka telewizje i ogladalam i jak jakies slowo wpadlo mi w ucho to sprawdzalam w slowniku.polecam

Gość gość
Gramatik kein problem i dobry slownik ;-) Mozemy tez popisac :-)