Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakich kosmetyków używałyście dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, skóra noworodka jest mega delikatna i wrażliwa, napiszcie mi proszę jakie kosmetyki, jakich firm używałyście na samym początku ?Do pupy, do kąpieli, po kąpieli itp. Będę wdzięczna za Wasze porady :)

Gość gość
bambino

Gość gość
Hipp ma bardzo dobry sklad, osobiscie polecam.

Gość gość
szczerze mowiac juz nie pamietam... dziwne, ze tak szybko zapomina sie takie rzeczy (dzieci 3 i 6 lat)

Gość gość
bambino zdecydowanie

Gość gość
do kąpieli Oilatum do pupy sudocrem z hippa mam szampon do włosów

Gość gość
ja mamsynka 3.5 miesiaca... pierwszy miesiac kapalam go w oilatum,ale przestalam bo niewyrabiam (butelka za 29zl starcza na tydzien) wlewalam po 2 nakretki...balsam z nivea i w sumie to wszystko. uzywalam pozniej hipp do kapieli a teraz johsons..moj maly zero alergii zero odparzen...kremy do pupki dostalam probki w szpitalu i mam do teraz, nie uztwam wcale

Gość Mamawrzesinka2014
Przez pierwsze 6 miesiecy do mycia woda i szare mydlo, krem do pupy alantan plus lub zielony linomag. Po 6 miesiacach jak zaczely sie harce w kapieli plyn do kapieli lub zel do ciala i wlosow hipp. Nic wiecej nie potrzeba. No chyba, ze kremu od slonca

Gość gość
używam tylko musteli - płyn do głowy i ciała, czasem balsam po kąpieli i krem do pielęgnacji pupy - innych kosmetyków nie używam, bo nie muszę a na argumenty że jest droga powiem tak, za żel do mycia (750 ml) zapłaciłam 50 zł (mniej więcej) i od 3 miesięcy nie zużyłam nawet 1/4 butelki - więc wystarczy mi co najmniej na 9 miesięcy...

Gość gość
a ja tak: do kąpieli dodawałam oilatum i już nic ani do mycia ani po myciu dodawać nie trzeba szampon miałam hippa ale żałuje bo zarypiste są bupchen czy jakoś tak-teraz tylko te kupuje. Oilatum jest drogie, ale mój Mały krzyczał jak go chciałam smarować oliwką i pani w aptece mi to doradziła. Oprócz tego do pupy sudocream ;) i żadnych innych kosmetyków nie miałam :]

Gość gość
Uzywalam oilatum a po jakimś czasie żelu Nivea ale wyszła alergia i azs wiec wróciłam do emolientów.

Gość gość
zwykła oliwka i mydło bambino

Gość alicja_alice
Kupuję kosmetyki tylko takie żeby było jak najmniej chemicznych dodatków, takie z certyfikatem ekologicznym bo mam sprawdzone że nie uczulają i nie podrażniają. Mydła i szampony są bez wysuszających sls-ów i innej chemii, oliwki bez parafiny i bez sztucznych dodatków. Warto się tym zainteresować bo teraz wiele dzieci ma jakieś problemy skórne a nie patrzymy ile chemii wkładają nawet w te kosmetyki dla dzieci i jeszcze piszą że są hypoalergiczne. Żeby tylko sprzedać. Więc lepiej zapobiegać tym problemom niż leczyć potem.

Gość alicja_alice
Na początku tylko oliwki Provida używałam i do mycia płyny Aubrey, a z kremów też z Providy albo Essential Care. Tylko takie kosmetyki są dostępne głównie w internecie i tam też można o nich poczytać. ja akurat kupuję w biosna pl i tam też te kosmetyki są dobrze opisane. :)

Gość gość
a te kosmetyki Hipp z dodatkiem olejku migdałowego będą dobre dla noworodka ?

Gość gość
U nas ponad rok tylko Emolium do kąpieli, krem do twarzy Lipobase- taki dla alergików i krem do pupy- na odparzenia, nie przeciw, robiony w aptece na receptę, wychodził tanio a bardzo skuteczny. Nic więcej się nie dawało stosować bo reagował uczuleniem. Później żele do kąpieli Ziajka, ale dalej niemowlęce, kremy też Ziaja albo Nivea jak w Ziaji nie mogłam odpowiednika dostać.

Do kąpieli Emolium Do ciała emulsja Emolium Do pupy sudocrem Do włosów szampon Nivea Dodatkowo gdy mała skończyła miesiąc zaczęłam jej podawać probiotyk Latopic, probiotyk polecany przy AZS i alergii pokarmowej. Piszę o nim, ponieważ nam bardzo pomógł przy suchej, atopowej skórze, więc polecam. Podawałam go 3 miesiące a efekty było widać już po tygodniu kuracji.

Gość gość
Ja używam ekologicznych Pat&rub do kapieli i balsam do ciala. Tanie nie są ale jestem bardzo zadowolona nigdy żadnych problemów ze skóra nie mieliśmy. Do pupy polecam linomag.