Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lencia1429

jak powiedzieć chłopakowi że nie mam kasy

Polecane posty

Gość lencia1429

hej wszystkim. mam problem i może mi pomóżcie. jestem z chłopakiem. mam 17 lat a on 20. mieszkamy spory kawałek od siebie i przeważnie jest tak że spotykamy się gdzieś w mieście niedaleko niego. jesteśmy ze sobą niedługo więc ja jeszcze nie chce do niego jechać i on do mnie też. problem jest taki że jak się spotykamy w tym mieście to on chce iść a to do kina a to na pizzę czy gdzieś a ja po prostu nie mam kasy bo rodziców nie stać żaby mi dawać. on mnie nieraz zaprasza gdzieś ale to tak nie wypada. pozatym jak jesteśmy np w kinie to on mówi że może ja następnym razem zaproszę i wgl a ja nie wiem co mam zrobić. on też nie ma za dużo pieniędzy bo nie pracuje

Gość gość
powiedz wprost :)

Gość lencia1429
wprost to ja nie potrafię. trochę tak wstyd że nie mam kasy

Gość gość
jak byłam w twoim wieku też mi się wydawało że wstyd nie miec kasy, al powiem ci że teraz wiem, że większość ludzi nie ma kasy, pociesz się tym, że jest coraz cieplej i niedługo wystarczy posiedzieć w parku i zjeśc lody

Gość gość
Musi to by bardzo świeży związek, skoro jeszcze u siebie nie byliście. Jak będzie chciał iść na jakieś jedzenie to powiedz, że już jadłaś obiad i że w ogóle głodna nie jesteś (ale obyś faktycznie głodna nie była :P ), co do kina to minie jak zaczniecie u siebie bywać i ściągać filmy :P Teraz będzie cieplej, więcej spacerów, zamiast na pizze możecie kupić lody, wybrać się na wycieczkę rowerową itp. Może on uważa, że to takie typowe "randki", i że TRZEBA gdzieś iść... Jak będzie naciskał to powiedz, że niestety nie możesz sobie pozwolić na takie wyjścia bo nie pracujesz a od rodziców pieniędzy nie chcesz brać. Nie musi wiedzieć, że Twoi rodzice nie mają. A może postaraj się dorobić w jakiś sposób? Ja zaczynałam od pracy w cukierni :) później korepetycje i dalej jakoś poszło, coraz łatwiej było znaleźć pracę. Zawsze pare groszy by Ci wpadło.

Gość Gooooooosc
Szczerosc w zwiazku to podstawa. To nie jest wstyd, ze nie masz kasy! Masz dopiero 17lat, jeszcze zdazysz pojsc do pracy i zaczac zarabiac. To nie jest tez wstyd, ze twoi rodzice nie maja kasy, czasy sa ciezkie. Jesli on tego nie zrozumie to znaczy, ze snob i niech spada. Nie chodzi o to, zebys go zmuszala do płacenia zawsze, tylko zebyscie moze znalezli jakies alternatywne, darmowe albo chociaz tansze sposoby spedzania czasu. Poszperaj w necie, czesto mozna znalezc jakies darmowe koncerty, wystawy, mozecie ogladac filmy na kompie itp.

Gość gość
no jesteśmy ze sobą dopiero dwa miesiące. więc na razie widujemy się tylko poza domem gdzieś z mieście i wypadało by gdzieś iść i fajnie spędzić czas a ja nie mam na to kasy i już nie wiem co wymyślać jak chce gdzieś iść

Gość lencia17
no jesteśmy ze sobą dopiero dwa miesiące i spotykamy się na razie tylko gdzieś w mieście i już na prawdę nie wiem co wymyślać jak chce gdzieś iść bo nie mam kasy a przecież mu tego nie powiem.

Gość gość
mysle, ze zaproponuj wlasnie cos, gdzie kasy nie trzeba. czyli np. spacer albo ogladanie filmu u ktoregos z was w domu - skoro znacie sie 2 miesiace, to mozesz go zaprosic juz chyba? jak bedzie nalegal na drozsze wyjscia, to powiedz wprost, ze niestety ale rodzice nie daja ci az tyle pieniedzy. jak mu bedzie zalezec, to i tak sie bedzie z toba spotykal. ale tez nie pozwalaj sobie wszystkiego fundowac, lepiej wlasnie obstawac przy tanszych wyjsciach.