Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarcelinaŁuczak

Guzek w okolicach intymnych

Polecane posty

Gość MarcelinaŁuczak

Witam, mam problem, ponieważ mam 14 lat, a w okolicy pachwiny (prawie przy dziurze(przepraszam za słownictwo, ale nie znam sie na tym )) pojawił sie guzek jest on jak opuszek palca wskazującego około tego, jest dosyć spory. Pojawił się ze 2 dni temu w trakcie okresu. Gdy dotykam troche boli. Nie wiem czy to przez miesiączke czy coś innego, ale wstydze sie powiedziec o tym mamie. Może ktoś ma pomysł co to może byc i co z tym zrobić? Z gory dziękuje

Gość gość
nie wstydz się i powiedz mamie i idzcie do lekarza to może być np. wezel chłonny albo jakiś stan zapalny ci się zrobil i np. potrzebujesz antybiotyk. Nie ma się co wstydzić tylko się zbadac. Glowa do góry i do mamy powiedzieć o so chodzi.

Gość gość
czy ty to ta sama 14-latka co to pisze bez przerwy i ciagle ma inny problem ktory jest zwiazany ze wstydem do mamy.

Gość gość
to może być zapalenie takiego gruczołu. Jak najszybciej idź do ginekologa. We wczesnym stadium bierze się leki, jak się to zaniedba i urośnie większy to trzeba to czyścić chirurgicznie. Jeśli to to oczywiście. Ja takie coś miałam, i przegapiłam to. Musiałam mieć zabieg. To była najbardziej bolesna przypadłość jaka miałam na pi... Nie twierdzę że to to, dlatego czym prędzej do lekarza.