Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhjvccbnn

Jestem taka szczuplutka

Polecane posty

Gość hhjvccbnn

Witam :( Boje sie porodu jestem taka szczuplutka i delikatna.Mam anemie tez od malego.Boje sie porodu bardzo boje sie naciecia krocza:(

Gość hhjvccbnn
ja sie boje ze bedzie bolec albo ze umre ze zmeczenia

Gość gość
a jak duze ma byc dziecko? ja mam 161 cm wzrostu, przed ciaza wazylam jakies 49 kg i spokojnie urodzilam dziecko bez znieczulenia, naciecie niestety mialam, ale poza tym bylo ok. z tym, ze dziecko male, bo 3kg.

Kiedyś wspominałam o swojej cioci, która ma 147 cm. Namęczyła się przy porodzie, ale to było dawno, kiedy raczej pacjent siedział cicho. Teraz możesz sie nie zgodzić na nacięcie. Jak mówi moja doktor G. od tego się odchodzi.

Gość gość
autorko wyluzuj, jak zaszłam w pierwsza ciaze wazyłam 39,5 kg w ciazach wazyłam max 49 kg. urodziłam trójke dzieci o wadze 3500, 3900 i 3200 sama naturalnie bez zadnych problemów ;) przezyjesz nie masz co sie nakrecac

Gość gość
no sie odchodzi, bo nacinaja 90% pierworodek, a nie 100% ;). jak sie boisz naciecia, to moze cc?

Gość gość
Ja 156, przed ciaza waga 46 kg, za waska miednica, po 10 godzinach zrobili cc-dziecko 4200, 61 cm. I nie oszukujmy sie, choc wrocilam spokojnie do wagi, to cialo juz nie to-brzuch masakryczny choc minelo juz 6 lat, zwis niewstapionej skory poorany rozstepami :( dobrze ze nogi mam ladne i biust nie ucierpial, chociaz w ciazy urosl z rozm. 70 D do 75 G, teraz mam 70E-F, zalezy od stanika.

Gość gość
no ale to nie zalezy od wzrostu. ja mam 161 cm i brzuch mam jak przed ciaza, no moze ciut luzniejsza skora, ale nawet maz tego nie widzi. rozstepow zero.

Gość gość
Moja waga w 4mc ciąży 38,5kg, urodziłam syna bez problemu ( 3300) dwa tygodnie po porodzie mieściłam się już w swoje spodnie z przed ciąży :) warto być drobną :D życzę powodzenia i nie stresuj się

Gość gość
nazwiesz synka Leon?

Gość gość
jezu, 38,5 w ciazy? to ile wazysz normalnie i ile masz wzrostu??