Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczne dziecko co powinno jesc

Polecane posty

Gość gość
ale po co robisz oddzielnie? nie możesz pokroic na małe kawałki tego co Wy macie do jedzenia?

Gość gość
Mam 9miesiecznego synka. Karmie go piersia. Robie mu codziennie obiadek i deserek. Ale zjada tego bardzo malo. Woli possac mleko z piersi. Czy to normalne?

Gość gość
A co zlego w tym ze karmi sie dziecko piersia? Slyszalam ze do 2.5 roku mozna karmic. I zamierzam karmic malego dopoki bede miala mleko. A po mm moj synek ma zaparcia. A pozatym nie ssie smoka wiec i z butelka i smokiem sylikonowym ma problem.

Gość mamamamuska
Ja karmiłam mm dzieci mniej więcej od 6 miesiąca...ale co się czepiacie tego kp????Jak dziecko prawidłowo się rozwija to niech pije z piersi do piątego roku życia...nie rozumiem wtykania nosa w nieswoje sprawy. A wracając do meritum obiadek powinien być codziennie....a próbowałaś BLW???Podać dziecku do raczki gotowane kawałki warzyw???ale takie na mięciutko!!! Moja tak właśnie przestawiła się z papek których nie znosila:)

Gość gość
Nikt nie gani kp, niech karmi i do 3rz. Ale niech daje mu tez inne posilki,jak ma sie dziecko naucyc jesc cos innego jak dostaje obiad kilka.razy w tyg? W 8 miesiacu dziecko powinno codziennie chociaz podziubac cos ludzkiego.

Gość gość
8mięsieczne dziecko powinno codziennie jeść obiadek,jak już wyżej inne mamy pisały. Mój ma obecnie 11 miesięcy(7mięsiecy karmiłam go piersią,a potem przeszłam na mm). I od 6mięsiaca dawałam mu już obiadki codziennie.na początek słoiki kupowałam (zaraz mnie zjadą ,że samo złooooo). a jak własnie miał 8mięsiecy zaczęłam gotować zupki i dawać to co robię dla siebie i męża,tylko podziabane widelcem. Aha jajko powinnaś chyba podawać?tzn. samo żółtko. mój terazna śniadanie je jajecznice na maślę z jednego jajka. No i jakieś kaszki,kasze powinnaś podawać. Wprowadzaj stopniowo. Wiem,że ciężko z czasem, samej zdarza mi się jeszcze awaryjnie podać słoik np. raz w tygodniu(mam parę sztuk w domu),bo nie zawsze mam czas zrobić obiad,też pracuję.

Gość gość
Boze jak czytam te wasze nie ktore komentarze to mi sie rzygac chce same ksiazkowe mamuski mleko tylko z piersi i nie daj boze jak ktoras kariere robi to juz wyrodna matka bo opiekunke , ma otóż moje droge nie kazda siedzi z dupa w domu i czekac az maz wyplate przyniesie niektóre sa niezależne i potrafia same sie utrzymac i dobrze wychowac swoje dziecko

Gość gość
Jak czytam komentarze kobiet ktore pisza cos w stylu."za dlugo karmisz piersią" lub " odstaw od piersi i przejdz na mm" to sie we mnie gotuje !! Mleko matki jest najzdrowsze ! Mam 8 miesieczna coreczke i rowniez karmie piersia a oprocz tego zjada obiadki i deserki lecz sa dni kiedy nie chce nic innego oprocz mojego mleka rozwija sie prawidlowo jest zdrowa dziewczynka . Dla mnie to co piszecie to sa bzdury! Kazda mama zna swoje dziecko i wie czego potrzebuje takze też kazde dziecko jest inne.

Gość gość
nie zesraj sie