Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda za kierownicą

Przepisanie OC rekalkulacja Jak to wygląda w Ergo Hestia? Jak w innych TU?

Polecane posty

Gość młoda za kierownicą

1. Kupiłam samochód, czekam na wydanie dowodu rejestracyjnego twardego. 2. Według nowych przepisów, skoro nie podpisałam wypowiedzenia przy kupnie auta to jako nabywca umowa OC zbywcy przechodzi automatycznie na mnie. Nie może zbywca wycofać składek swoich. Nie może tej umowy wypowiedzieć (mimo że wiem, że próbuje ponieważ rzekomo nie powiedziałam o chęci kontynuowania ubezpieczenia - prawo się zmieniło i nie może zbywca wypowiedzieć ;] Jest w błędzie ale mniejsza z tym) 3. Poprzedni właściciel miał 30% zniżek (tak na oko) Ja jestem młodym kierowcą czyli zwyżki. On zapłacił 650 zł ja powinnam 1600 (akurat w Ergo Hestii) CZY BĘDĄ CHCIELI REKALKULOWAĆ? Utrzymuje agent, że nie. 4. Minęło 30 dni od zakupu auta i kilka dni od rejestracji, Jak nie doczekam się na przepisaną umowę, która ma przyjść pocztą to co powinnam zrobić? Prócz nękania agenta. 5. Dodam, że składka jest opłacona na szczęście na cały rok (czyli zmniejsza się ryzyko ponownego wyliczania II raty) Jakie mieliście przygody z TU? Opinie w internecie sa baaardzo różne. Może ktoś tu się zna na tym i podpowie coś;-)

Gość młoda za kierownicą
??/