Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minka24l

Czy mimo wszystko możliwe, że to ciąża?

Polecane posty

Gość minka24l

Witam. Ostatni okres miałam 14go stycznia. Kochamy się bez zabezpieczeń. Dwa testy wyszły negatywnie, a mimo to ciągle nie miałam okresu.

Gość gość
A kiedy miałaś mieć okres i czy cykle regularne?

Gość minka24l
Poszłam również do ginekologa, który po zrobieniu usg stwierdził, że ciąży brak.

Gość gość
Jeśli nie stosujecie żadnego zabezpieczenia to ciąża jest jak najbardziej możliwa.

Gość minka24l
Cykle mam w miarę regularne - wahania w granicach 2-3dni. Okres powinnam miec około 14go lutego. Czy jest mimo to szansa, że jestem w ciąży? Okresu nadal nie mam, pomimo tego, że przyjmuję luteinę...

Gość gość
A u gina kiedy byłaś?

Gość minka24l
Ja bym bardzo chciała żeby to była ciąża... Pomimo negatywnych testów poszłam z nadzieją do ginekologa, ale on również wykluczył ciążę... A na usg chyba by już zobaczył...

Gość gość
Dziwne to. Okresu brak, ciąży też.

Gość minka24l
U gina byłam w środę - 12go marca, czyli prawie dwa miesiące od ostatniej miesiączki

Gość minka24l
Dostałam luteinę podjęzykowo i powiedział, że po niej powinnam dostać okres a jak nie to mam do niego wrócić...

Gość gość
No to albo zaszłaś w ciążę niedawno (skoro współżyjecie bez zabezpieczeń) albo masz problemy hormonalne. Zrób 2 razy beta hcg w odstępie 24 godz. to wyjaśni sprawę ciaży.

Gość minka24l
A co myślicie o luteinie? Mam ją brać i przerwać po 10dniach tak jak zalecił lekarz? A jeśli się okaże, że jestem w ciąży to przerwanie przyjmowania nie spowoduje poronienia? Nie mam za bardzo jak zrobić bety w odstępie 24godz, bo mieszkam na wsi i do szpitala gdzie ją robią mam 22km. Zostaje mi poczekać jeszcze kilka dni i zrobić test. Ale co z luteiną?

Gość gość
wybacz źle napisałam w odstępie 48 godzin miało być. To zrób choć raz betę.

Gość minka24l
W takim razie w poniedziałek pojadę na betę a tymczasem nie wiem co z luteiną... Tabletek wystarczy mi tylko na jego wymagane 10dni czyli do piątku.

Gość minka24l
Zapomniałam dodać, że od pięciu dni mierze temperaturę w pochwie i mam 37-37.3. Niestety nie mam porównania, bo wcześniej nie mierzyłam...

Gość minka24l
Może jeszcze ktoś się wypowie?

Gość gość
Jak najbardziej mozesz byc w ciazy, mogl Ci sie cykl wydluzyc a co za tym idzie pozniej owulacje wiec cioza jak najbardziej mozliwa tylko bardzo wczesna i nie widac bylo na usg. Zrob bete kochana i wszystko sie wyjasni. Ja tez mialam cykle regularne a w styczniu sie musial wydluzyc i kochajac sie tylko 21 i 22 dnia cyklu przy cyklach 29 dni zaszlam w ciaze. Wczoraj mialam usg i widac malutkie cialko zolte i pecherzyk ciazowy a to juz poczatek 8 tygodnia..

Gość gosc 12378
ja mam inny przypadek. cykle mam tak 30-35 dniowe. bylam teraz w srode u ginekologa podejrzewa ciaze ale sie nie nastawiam ( badal recznie ) . mam powiekszone piersi , napady goraca, temp 37.2 z rana , dziwne klucia w podbrzuszu, i sutki delikatnie bola przy dotknieciu. 6 lutego mialam ostatnia miesiaczke ( bylo to 3 dniowe skape krwawienie gdzie normalnie mam 5 dni i leci dosc mocno ) robilam test w srode popoludniu ale wyszedl negatywnie:(

Gość gość
Luteinę bierz jak najbardziej, to również lek na podtrzymanie ciąży więc jeśli faktycznie w niej jesteś to na pewno nie zaszkodzi.

Gość minka24l
Ale możliwe, żeby lekarz nic nie zauważył?

Gość gość
Możliwe jeśli to bardzo wczesna ciąża.

Gość minka24l
Ale i testy by się myliły i lekarz? Nie chcę sobie robić niepotrzebnych nadziei...

Gość gość
Ja miesiączkę miałam 2 czerwca 2013, w lipcu się już nie pojawiła. Ok. 15 lipca poszłam do ginekologa, który wykluczył ciąże, a nawet stwierdził, że bez laparoskopii jajników nigdy nie uda mi się zajść w ciążę. Jednak za parę dni mam termin porodu ... :) Poczekaj jeszcze blog, znajdziecie na nim wiele przydatnych informacji na temat ciąży i wychowania maluszka, w tym listę z wyprawką dla niemowlaczka, porównanie wózków, opinie na temat kosmetyków dla mam oraz suplementów diety. Dowiecie się także jak ciąża potrafi dziewiętnastolatce wywrócić życie do góry nogami. Do porozmawiania w komentarzach!!! stormofhormones . blogspot . com

Gość minka24l
Ooo gościu widzę, że jesteś młodziutka;] Oby u mnie było podobnie z ciążą;]

Gość gość z 20 47
19stka;]

Gość gość
Daj znać jak będziesz wiedziała, bo jestem ciekawa;]

Gość minka24l
Jasne, napiszę tutaj - mam nadzieję, że pozytywną wiadomość.

Gość minka24l
Właśnie powtórzyłam test - są dwie kreski;D Jeszcze po południu beta dla pewności i umówienie wizyty u gina. Jestem szczęśliwa;]

Gość gosc12378
gratulacje. u mnie pojawil sie sluz przezroczysto ni to bialawy ni to kremowy. okresu nie ma czuje ze nie dlugo przyjdzie :-(