Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Torbiel w rzucie jajnika.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problemy z kręgosłupem. Po badaniu rezonansem magnetycznym kręgosłupa lędźwiowego wszystko było wiadome co i jak. Ale niestety dowiedziałam się też że mam jakiś płyn najprawdopodobniej torbiel o średnicy 4 cm w rzucie lewego jajnika. Skąd to się bierze, czy jest groźne? Czy to znaczy, że nie będę mogła mieć w przyszłości dzieci? Dodam że mam 15 lat. :( Wybieram się do ginekologa, ale nie mam jeszcze umówionej wizyty.

Gość mikołajowa śnieżynka
Idź koniecznie do lekarza ginekologa. Dostaniesz lek hormonalny i torbiel tej wielkości po lekach hormonalnych powinna się wchłonąć w przeciągu dwóch miesięcy . Nie możesz tego tak zostawic , bo nie leczona może pęknąć co grozi zapaleniem otrzewnej a to groźny stan i bardzo boli , poza tym po takim pęknięciu porobią się zrosty i to może skutkować później niepłodnością.

Gość gość
Torbiel może sie sama wchłonął, pękną club znmniejszyc po lekach hormonalnych Sa dwa rodzaje endometrialne oraz z przetrwalego pęcherzyka Zazwyczaj powstają na wskutek zaburzeń hormonalnych Moga grozić niepłodnością jeśli jest ich bardzo dużo lub gdy sa duże uszkadzając jajnik