Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19latkaa

Chcę schudnąć około 6 czy 10 kg

Polecane posty

Gość 19latkaa

Mam 19 lat. Ważę 80kg przy wzroście 173 cm... jest to zbyt dużo, aż o 6 kg. Dodam, że nie przytyłam przez nadmierne jedzenie tylko przez maści na sterydach, które używałam źle (tu wina mojej 'kochanej' dermatolog, która nie określiła co ile mam sobie robić przerwy...) no i cóż, przytyłam. Baaardzo zależy mi na schudnięciu. Zaczęłam biegać o 5:30 rano przed 4 dni w tyg. Ale chciałabym też wiedzieć co powinnam jeść, a czego nie, może wykonywać jeszcze jakieś ćwiczenia... W internecie jest strasznie dużo takich diet, ale często jedna zaprzecza drugiej.. nie chciałabym uzyskać efektu jojo. Nie określiłam w jakim okresie czasu chciałabym schudnąć, bo nie da się przecież schudnąć tyle ile by się zamarzyło w np 2 miesiącach. Zależy mi na trwałym efekcie, niekoniecznie szybkim. Proszę Was o dobre rady, najbardziej takie, które Wam pomogły i są sprawdzone a nie tylko wyczytane z internetu. :)

Gość Karolkarolka
Myślę że osiągniesz swój cel, przede wszystkim jesteś zdeterminowana, a co najważniejsze zaczęłas cwiczyć. Brawo. Ja miałam podobne problemy po dzeiciach, najgorsze było dla mnie to uczucie glodu. Nie dałam rady bez tabletek. ale zeby nie czuć się winną że biorę chemie, kupilam poprostu błonnik (chyba biogaredenu) i dużo piłam. jak miałam tak wypełniony brzuchal moglam wziąć się za diete. schudłam 8 kg iwróciłam do wagi sprzed ciąży.

Gość gość
mnie zalezy na schudnieciu z brzucha ale i tak mi nie znika masakraaaaaaaaaaa nie wiem co jesc, ile , itp

Gość gość
tez mysle jakichs tabletkach, ale watpie zeby mi schudl brzuch od nich :(

Gość Blonnikbiogarden
jak nie wiesz co jeść i sama nie jesteś w stanie sobie pomóc zapisz się do dietetyka. On pomoże Ci ustalić jaką dobrać dietę, co jeść, a co nie. Ja jak byłam młodsza też miałam ten sam problem. jestem niska więc każdy kilogram był bardzo widoczny. Jadłam wtedy dużo słodyczy, bułek, ciast. Jak poszłam na studia to przestałam myśleć o odchudzaniu i sama schudłam. Oczywiście nie piszę, że u Ciebie będzie tak samo, ale nie trać nadziei i głowa do góry! Odchudzanie to nie jednorazowa dieta, ale całkowita znana stylu życia, odżywiania, ruchu itp. A propos brzucha kup sobie pas obciskający, on Ci zakryje tłuszczyk i jednocześnie sprawi, że ten tłuszczyk na brzuchu będzie zmuszony odkładać się w innym miejscu. A błonnik jest fajny pod kątem sprawiania, że nie czujesz się głodna i nie masz takich napadów, że musisz coś zjeść bo inaczej oszalejesz.