Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy naprawde make up tak niszczy cere

Polecane posty

Gość gość

Codziennie MUSZE uzyc podkladu. Bez niego nie wyjde. Mam niestety sklonnosc do rumienienia sie co mnie strasznie krepuje. Uzywam dobrych podkladow -Givenchy/ Lancome/ Dior. Procz tego maluje kredka brwi i lekko tuszuje gorne rzesy. Tak naprawde z tych dwoch pstatnich moglabym zrezygnowac ale noe z podkladu. Myslicie, ze on naprawde moze przyspieszyc proces starzenia? Odzywiam se zdrowo, pije duzp wody, nie opalam sie tylko ten podklad, jak to jest

Gość gość
Up

Gość gość
nie sadze, aby niszczyl cere. przeciez 24 h nie chodzisz w nim . oczywiscie pod pdklad polecam lekki krem, a na noc jakis odzywczy badziej i wszystko gra;)

Gość gość
Myślę, ze niespecjalnie Ci to zniszczy cerę jeśli podkład jest dobrej jakości. Ja mam trochę zniszczoną cerę choć mam 22 lata. Podkłady i pudry zaczęłam nakładać 10 lat temu. Przez to teraz nie mogę wyjść bez tapety z domu. No ale obecnie używam lekkich i lepszej jakości podkładów niż te 10 lat temu :)

Gość gość
Tapetuję się podkładem od 22 lat ...Moja najniższa półka to loreal.Zawsze ! Robię wieczorem demakijaż ,dbam o to by cera była dobrze nawilżona .Skórę mam naprawdę dobrą jedynie delikatne zmarszczki pod oczami ,które trochę widać jak się uśmiechnę ..ale to z racji wieku -mam 41 lat.Demakijaż i nawilżanie o tym nie możesz zapominać .

Gość gość
Akurat o tym nie zapominam nigdy i uzywam sprawdzonych, dermatologicznych kosmetyków. Ale tyle osób mówi jak to ten mąkę up postarza ze aż,sie zaczelam martwic. Nie maluje sie mocno ale rumieńce zakryć musze

Gość gość
Akurat o tym nie zapominam nigdy i uzywam sprawdzonych, dermatologicznych kosmetyków. Ale tyle osób mówi jak to ten mąkę up postarza ze aż,sie zaczelam martwic. Nie maluje sie mocno ale rumieńce zakryć musze

Gość gość
Rumience sa urocze, ja swoje po sporcie uwielbiam i sa dla mnie synonimem zdrowia, natury, urody. Uwazam ze make up wplywa niekorzystnie na .. caly organizm- codzienne poklady chemii przenikajace przez skore. Poza tym postarza.

Kosmetyki czesto niszcza cere :) nie zawsze drogie znaczy dobre i na odwrót, aczkolwiek ja sama stosuje wlasnie te w dobrej cenie, nie podrazniajace AA. Pod podklad mozesz uzyc bazy wlasnie z tej firmy, seria mezzolaser to nie tylko baza ale i serum, które regeneruje skóre, sprawia wrazenie lekkosci, a na pewno nie podraznia ! I tak jak wspomnialam wczesniej nie jest droga :)

Gość Minull
Oczywiście, że makijaż każdy jakoś wpływa na skórę. Przy kosmetykach gorszej jakości bardziej niż tych z lepszej półki, ale jednak. Dlatego tak ważny jest demakijaż. To oczyszczenie odpowiednie skóry pomaga jej bardzo. Na youtube są nawet filmiki, które pomagają zrozumieć dlaczego jest to tak ważne i jak prawidłowo zmyć każdy makijaż. https://www.youtube.com/watch?v=c8DFEEjljTM

Gość gość
mma 41 lat ,maluje sie od 16 roku zycia a podklad od 18 roku zycia, cere mam piekna mimo wieku zero zmarszczek! PRZED SPANIEM ZMYWAM DOKLADNIE MAKIJAZ BY SKORA W NOCY ODPOCZYWALA; uzywam tylko olejkow do ciala ktore robia cuda, n anoc wcieram w twarz olejki pod oczy itd.. , lykam od 3 lat witamine E I NAPRAWDE DZIALA NIE STARZEJE SIE

Gość gość
Myśle że bardziej postarza wiatr i słońce - a podkłady chronią skórę przed czynnikami zewnętrznymi Popatrz sobie na kobiety 50+ i mężczyzn 50+ (wiekszość płci męskiej się nie maluje;)) z moich obserwacji wynika że mają o wiele bardziej pomarszczone twarze.

Gość gość
Najlepiej by bylo chronić twarz tylko kremem...no ale przecież chcemy ładnie wyglądaćz Zastanawiam się czmeu skóra facetów wygląda inaczej - jak uporałam się z trądzikiem to teraz mam jakies czerwone plamy na skórze i sińce - nie wyjde bez podkładu