Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urlop wychowawczy pytanie

czy mogę prosić o urlop wychowawczy w takich nierównych terminach

Polecane posty

do pracy musiałabym wracać 23 października i zastanawiam się nad tym aby pisać o urlop wychowawczy w terminie 24 październik 2014 - 29 grudzień 2015. Chciałabym do końca 2015 roku ale to na 30 i 31 grudnia napisałabym o opiekę na dziecko, która także mi się należy tylko czy mogę pisać o wychowawczy w takich "nierównych" terminach, w sensie, że nie od równego miesiąca tylko zacząć go w środku i skończyć też nie z końcem tylko pod koniec miesiąca?

Gość gość
a to chyba pytanie do pracodawcy co nie do Nas

ok, tylko mnie nie chodzi o stronę wewnętrzną w danej firmie tylko o to czy prawo zezwala czy prawo coś mówi o tym, że trzeba od równego miesiąca do rónego miesiąca brać czy wolno w obojętnie jakim dniu

Gość gość
a od pierwszego stycznia jakie masz plany? jesli powrót do pracy to może być jeśli dalej wychowawczy to bez sensu.

Gość gość
a nie lepiej wziąć opiekę 24 i 25 października? a potem ciągiem wych.

Gość Chyba nie lepiej bo w takim
wypadku już może dostać wypowiedzenie i nie będzie skąd wziąć urlopu wychowawczego

Gość gość
ale ile zarobisz na takim kombinowaniu? 100 zł? wart?

opiekę to właśnie chciałam wziąć 30 i 31 grudnia a od stycznia do pracy na jakim kombinowaniu??? mam teraz macierzyński, wolne kończy mi się 23 października i nie mam z kim zostawić dziecka, samo nie zostanie a że zarabiam 1300 zł to jak dam na żłobek i paliwo to mi zostanie 600 zł to nie wiem czy mi się opłaca pracować, więc pomyślałam o wychowawczym, proste, nic nei kombinuję po prostu nie mam jak wziąć wychowawczego od 1 listopada bo między 24 a 31 październikiem co mam zrobić z dzieckiem???

Gość gość
ale nie chodzi o ten październik, tylko o te dwa dni opieki w grudniu. a co zrobisz z dzieckiem od stycznia?

Gość gość
ale urlop wychowawczy nalezy się od razu po macierzyńskim, nie musi być to nowy miesiąc kalendarzowy. ja zrozumiałam że chcesz iść na wychowawczy, potem 2 dni opieki apotem znów wych.

Gość gość
mnie też ciekawi a co z dzieckiem od stycznia? już żłobek się będzie opłacał?

Gość gość
nie powinno się zatrudniać kobiet które planują dzieci, bo tylko są straty

ze starszym dzieckiem teściowa nie będzie się już tak bała zostać i dokoptujemy się jakoś te pół roku do przedszkola, ewentualnie jak będzie się dało to poślę go do przedszkola od 2,5 roku jak będzie miał, jak się zgodzą tam, żłobek kosztuje u nas 350 zł i innego nie ma (jest prywatny ale to 600zł) a przedszkole kosztuje 80 zł więc chyba jest różnica. Na mojej wypłacie na pewno.

Gość gość
teściowa bedzie się bala zostać z rocznym dzieckiem??? nie ma to jak szukać sobie problemów na siłę.

słuchaj nie podoba Ci się to nie komentuj, nie moja wina, że kobieta w sile wieku nie czuje się pewna za takie dziecko, i nie szukam sobie problemów na siłę, próbuję je rozwiązać masz 16 lat i nie masz problemów to się nie wypowiadaj