Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie kogoś kto nadal wywozi śmieci do lasu?

Polecane posty

Gość gość

Mimo wprowadzenia obowiązkowej opłaty za odbiór odpadów

Gość gość
?

Gość gość
?

Gość gość
Jest to nagminne i straszne i w dalszym ciągu ludzie to robią, widzę to często , często jestem w lesie (zawodowo) i krew mnie zalewa jak to widzę a zarazem tego nie rozumiem, ostatnio nawet zrobiłem kilka zdjęć, będę je wstawiał do neta dziś lub jutro

Gość gość
Osobiści nie, ale widząc okoliczne lasy to niewiele się zmieniło. . Tacy ludzie powinni oprócz ukarania być kierowani na jaką obserwację psychiatryczną. Gdzie tu logika? Płacą co miesiąc za odbiór każdej ilości śmieci, a dodatkowo wydaja kasę na benzynę i własny czas, żeby wywozić to do lasu.

Gość gość
Ja mieszkam blisko lasu, jestem w nim codziennie i zauważyłam, że nowych śmieci nie ma. O ile kilka lat temu spotykałam wyrzucane całe wory tak teraz zdarzają się tylko puszki, butelki po napojach zostawianych przez pracujących ludzi w lesie albo grzybiarzy. Niedaleko mnie [ ok. km] mieszka rodzina patologiczna, pijacy i złodzieje ale widzę, że i oni mają nowe pojemniki na śmieci a poprzednio nie mieli czyli wrzucali gdzieś te smieci [ w domyśle do lasu]. Wydaje mi się, że ludzie przymuszeni do posiadania i opłacania wywózki odpadów, coraz rzadziej robią to nielegalnie, no bo skoro opłacają to wyrzucają do pojemników.

Gość gość
ja mieszkam na obrzezach miasta i czesto widze jak ktos wywozi smieci do lasu, to okropne, w ogole brak wyrzutow sumienia. ;/ wywozem moich odpadów zajmuje sie firma www.recyklingtworzywsztucznych.pl/ ale dlatego, ze produkuje duzo tworzyw sztucznych i czasami juz nie wiem gdzie to wyrzucac:)

Gość gość
dokładnie, są zakazy są nagany a tez widzę że to się dzieje, od odbioru śmieci są specjalne firmy, nawet toksyczne odpady odbierają - http://www.pgrproeko.pl - ja mam warsztat i do nich oddaję.

Gość gość
Niestety są tacy ludzie, ale powinniśmy z tym walczyć i zwracać uwagę, gdy widzimy takie zachowania. Zużyte elektrośmieci można oddać po prostu w ręce firmy, która zajmuje się wywozem tego typu rzecz od nas z domu, ewentualnie można jej to dostarczyć. Kontakt do jednej z nich www.agorecykling.pl

Gość gość
reklamy won

Gość gość
oczywiscie, moi sąsiedzi tak robią zamiast oddać pożądnej firmie np www.pgrproeko.pl która zajmuje się utylizacją odpadów to wywozą i myslą, że nikt nie widzi!

Gość gość
bezpośrednio to nie znam bo nie przyłapałam nikogo na gorącym uczynku. Ale sporo sąsiadów musi to robić bo okoliczny las zawalony jest śmieciami, to jakies papiery, jedzenie a nawet zesute telewizory i lodówkę widziałam. Szok. A wystraczy taki zesuty sprzęt oddać w takie miejsce http://elektrosmieci.warszawa.pl/ i będzie bezpiecznie.