Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ginekolog mial na mysli

Polecane posty

Gość gość

Bylam u niego bo mam problemy z okresem(nawet po kilka miesiecy) dal tabletki na zahamowanie krwawienia i jest ok. Zlecil tez badania tj. morfologia tsh i glukoza... co moze z nich wyjsc? Tak sie bardzo boje ze mam bialaczke czy jakas inna powazna chorobe :(

Gość gość
A czemu nie zapytałaś co podejrzewa?

Gość StormofhormonesBlogspotCom
a czemu akurat białaczka? Blog, na którym znajdziecie wiele przydatnych informacji na temat ciąży i wychowania maluszka, w tym listę z wyprawką dla niemowlaczka, porównanie wózków, opinie na temat kosmetyków dla mam oraz suplementów diety. Dowiecie się także jak ciąża potrafi dziewiętnastolatce wywrócić życie do góry nogami. Nastolatka, też może mieć ogromne problemy z zajściem w ciąże ... Do porozmawiania w komentarzach!!! Po wpisaniu w wyszukiwarkę "stormofhormones" na pewno mnie odnajdziecie:)

Gość gość
zaburzenia hormonalne, od razu białaczka, może tarczyca i pewnie stąd skierowanie na takie badania

Gość gość
Jeżeli przepisał Ci tabletki hormonalne to powinnaś zrobić badania na poziom hormonów płciowych i tarczycy oraz dodatkowo badania w kierunku krzepliwości krwi. Takie nieregularne okresy i przewlekłe krwawienia mogą świadczyć o zaburzeniach hormonalnych. Jeżeli ginekolog planuje leczyć Cię lekami hormonalnymi powinien przeprowadzić z Tobą wywiad (np. czy w Twojej rodzinie występuje zakrzepica żył lub czy masz zdrowe serce) i sprawdzić krzepliwość krwi. Jeżeli leczenie będzie długotrwałe zacznij jednocześnie z hormonami zażywać harmonellę, zmniejsza ona ryzyko zakrzepicy i chroni cały układ krążenia. Kapsułki korzystnie wpływają również na cerę, odkąd je zażywam nie mam wyprysków, a skóra jest gładka i promienna.