Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podwyzszona temparatura u dziecka i zadnych innych objawow

Polecane posty

Gość gość

od wczoraj corka ma temp. 37 stopni. czuc ze jest goraca. zadnych innych objawow niema- czyli kataru .kaszlu, nic ja nie boli. normlanie je. co jej podawac na wzmocnienie zeby choraoba sie nie rozwinela. corka ma 5 lat.

Gość gość
hhh

Gość gość
37 stopni to normalna temperatura

Gość ex_debill_konkubina
37 stopni i gorąca? a nie lekko cieplejsza? to nie jest nawet temperatura, obserwuj, sprawdzaj temp., syrop z cebuli jej zrób - na razie tyle

Gość gość
o to chodzi ze tak. jest cala goraca.

Gość gość
moje dziecko tak mialo, zadnych obiajwów a oazalo sie ze zapalenie pluc, zdradliwa pogoda i choroby jakies dziwne

Gość gość
moj sasiad tak mial- zadnych objawow a sie okazalo ze samochod go przejechal :P

Gość gość
przez cala zima corka zdrowa. nawet kataru nie miala.

Gość gość
A dobrze mierzysz temperaturę? Bo ciężko uwierzyć że te parę kresek ponad 36,6 sprawia że dziecko jest gorące.

Gość gość
sprawadzam az trzeba roznymi termometrami i wskazuje tem. 37.

Gość gość
To dziwne. A jaką temperaturę ma normalnie? Bo jeśli ma zazwyczaj temp. niższą niż 36,6 to przy 37 będzie czuć różnice.

Gość gość
tak normlanie ma 36,3-.36,4

Gość gość
wiesz co ja dla spokoju przebadałabym dziecko bo czasami zapalenie pluc tak może wygladac i nawet się na początku nie kaszle mój syn tak miał ze nic mu nie dolegało ale jak dla mnie był nie wyraźne wiec poszlam z nim do lekarza i co? do szpitala na już bo zapalenie pluc... nie chce cie straszyć ale może mala wirusa po prostu jakiegoś ma

Gość gość
Moja tak miała przez ponad tydzień i szefowej syn też. Przeszło samo po Rutinacea, Lipomalu itp.

Gość gość
No czyli w normie ma w zasadzie. Poszłabym do lekarza bo nie ma się co stresować skoro to taka nietypowa sytuacja. A to gorąco od dziecka czują wszyscy czy może tylko ty. Bo może to u ciebie jest niższa temp. -wychłodzenie i dlatego masz wrażenie gorąca? Na zasadzie gdy wraca się do domu zimą i myje wyziębnięte ręce, wówczas woda normalna wydaje się gorąca.

Gość gość
Mój syn w zeszłym tygodniu miał podobnie - od poniedziałku do czwartku 37-37,5 i nic więcej. Dwa razy byłam u lekarza bo ostatnio byliśmy w szpitalu z zapaleniem płuc i mononukleozą :/ Lekarze twierdzą że po prostu organizm walczy z jakimś wirusem

Gość gość
zaczelo sie od wczoraj. zadzownili z przedszkola ze corka jakas nie wyrazna. miala w przedszkolu 37.3. nie bawila sie nie chciala jesc. i jak przyszlam po nia to lezala pod kocem.

Gość gość
widocznie coś się rozwija. Pewnie wirus bo teraz tego mnóstwo.

Gość gość
Taka goraczka to nie goraczka, wyst.przy wirusowkach, u nas przez 5 dni bylo u syna ponad 39 i bez objawow, po badaniu krwi, skierow.nas do szpit. Bo mial wysokie CRP, anemie...wysokie granulocyty i IgE ponad 1100 bo alergik, w szpit.dostal zwyklej anginy....... Taka temp. Sie nie przejmuj i nie zbijaj dopoki nie przekrocxy 38.5 ni chyba ze ja ewidentnue cos boli glowa itp

Gość StormofhormonesBlogspotCom
Blog, na którym znajdziecie wiele przydatnych informacji na temat ciąży i wychowania maluszka, w tym listę z wyprawką dla niemowlaczka, porównanie wózków, opinie na temat kosmetyków dla mam oraz suplementów diety. Dowiecie się także jak ciąża potrafi dziewiętnastolatce wywrócić życie do góry nogami. Nastolatka, też może mieć ogromne problemy z zajściem w ciąże ... Do porozmawiania w komentarzach!!! Po wpisaniu w wyszukiwarkę "stormofhormones" na pewno mnie odnajdziecie:)

Gość gość
Nie ciagnij do przychodni bo tam wiecej wirusow, dodam se syn ost 2 tyg kaszlal paskudnie bez temp. Bylam u lek i nic, ale za dwa dni juz mial zapal.oskrzeli

Gość gość
ewidentnie cos corce jest. bo caly dzien tyle lezy i spi. z przerwami. i po oczach widac. ale temp.ma ok.37.

Gość ex_debill_konkubina
a przechodziła już coś tak wcześniej?

Gość gość
miala juz tak ale po 2-3 dniach przechodzilo.

Gość sabina78
Najlepiej będzie jak skonsultujesz się z lekarzem, możesz również zadać pytanie pediatrze na stronie hartujmisie.pl