Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mam szanse na utrzymanie tej ciazy

Polecane posty

Gość gość

Mam niedobor progesteronu. Biore 3x1duphaston. To moj 45dc. Owulacja byla ok 18/19 dc. Mam lekkie brudzenie taki sluz lekko zolty lekko brazowy. Lekarz zrobil usg pecherzyk jest zarodek jest ale nie ma jeszcze serduszka. Czy mam szanse donosic ta ciaze? Mam w dodatku podwyzszona temp ok 37,3/37,5. Lekarz uspokaja ale ja sie boje.

Gość gość
spokojnie,dasz radę :) wszystko wygląda dobrze:temperaturka się trzyma,zarodek się pojawił,to i lada dzień pojawi się bicie serduszka :) plamienie które opisujesz nie jest normą,ale nie jest też ogromnym zagrożeniem dla ciąży,znam 2 przypadki gdzie wystąpiło krwawienie/krwotok a pomimo to ciaża przetrwała i dzieci są na świecie :) czasami tak się dzieje dlatego lekarz kazał brać Duphaston,bierz i odpoczywaj,jak najwięcej śpij-wtedy "głowa" nie nakręca się złym nastawieniem. Będzie dobrze :) A bete robiłaś może?

Gość gość
Ja tez w 7 tyg dostalam plamien a w 6 tyg lekarz potwierdzil Ze ciaza jest. Dostalam luteine i ciaza sie utrzymala choc mialam male plamienia prE kilka dni . Luteine bralam do 14 tyg ciazy wszystko dobrze sie potoczylo powodzenia

Gość gość
jasne że masz szanse, ja ci powiem że u mne było bardzo podobnie tylko że lekarz kazał brać duphaston 2x1 i mimo to w 7 tyg miałąm plamienia któer sie zwiększało, czułąm się bezradnie bo się rozkręcało, wiec na własną ręke dodatkowo zaczęłam brać luteine dopochwową, fakt ze czułąm się fatalnie po takiej dawce progesteronu jednak przestałąm po jakimś czasie plamić, zostawiłam luteine do 20 tyg , ciąża się utrzymałą i mam córke

Gość gość
Tak mialam bete poerwsza wyszla 54 za 3 dni 250 i za kolejne 3 dni ponad 780.

Gość gość
spoko ja miałam plamienia do polowy ciąży a teraz mam dwu latka he he he rozrabiakę , glowa do góry będzie git!

Gość gość
No widzisz,beta ładnie rośnie,nie ma się do czego przyczepić :) będzie dobrze , nie zamartwiaj się , ile czasu już bierzesz Duphaston?

Gość gość
Biore od 30dc jak wyszla kreska na tescie

Gość gość
czyli dwa tygodnie bierzesz ,a plamienia kiedy wystąpiły ? o kiedy je masz?od terminu kiedy powinna pojawię się miesiączka czy później sie pojawiły , już podczas brania Duphastonu?

Gość gość
Plamienie a raczej taki kremowy sluz pojawil sie wczoraj dzis juz jest go mniej. Tyle ze zrobilam badanie progesteronu i jest na dolnej granicy normy mimo brania duphastonu.

Gość gość
Blog, na którym znajdziecie wiele przydatnych informacji na temat ciąży i wychowania maluszka, w tym listę z wyprawką dla niemowlaczka, porównanie wózków, opinie na temat kosmetyków dla mam oraz suplementów diety. Dowiecie się także jak ciąża potrafi dziewiętnastolatce wywrócić życie do góry nogami. Do porozmawiania w komentarzach!!! stormofhormones . blogspot . com

Gość aneczkal
Czasami niestety takie plamienia wystepują, ale nie martw się zbytnio, skoro lekarz uspokaja :) Co do serduszka, zaczyna ono bić ok 21 dnia po zapłodnieniu, więc u Ciebie to ok 50 dnia cyklu, więc też ma jeszcze czas :) Głowa do góry i nie martw się dla dobra swojego i malucha, powodzenia!

Gość gość
beta piekna bedzie dobrze

Gość gość
myślę ,że jeśli taki stan rzeczy będzie się utrzymywał-czyli pewnie powtórzy ci badanie za jakiś czas i gdyby poziom progesteronu był nadal niski,to lekarz zleci ci zwiększoną dawkę duphastonu (u mnie w pierwszej ciąży nie pojawił się zarodek-orzeczono puste jajo płodowe,nie miałam plamień,ale lekarz zalecił 2x3 duphaston,więc podniesienie dawki jest możliwe)lub jeszcze silniejsze leki.Nie martw się,jesteś pod kontrolą lekarza i na pewno nie dopuści do sytuacji,żeby progesteron spadł tak nisko,żeby skończyło się to poronieniem.Myślę,że gdyby jednak zaczęło się dziać gorzej,zauważyłabyś,że plamienie staje się realnie mocniejsze,to śmiało na własną rękę zanim dotrzesz do lekarza możesz wziąć zwiększoną dawkę-bo ten lek ci nie zaszkodzi,no chyba że zjesz całe opakowanie :)