Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przyjma mnie w ambolatorium

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie dostalam strasznego zapalenia zeba. Mam caly policzek spuchniety. Tera tez zaczyna mnie wszystko bolec. Do najlblizszego pogotowia stomatologicznego mam ponad 30 km. Myslicie, ze pryzjeli by mnie w ambuatorium nocnej i światecznej opieki?????? Żeby mi chociaż dali antybiotyk bo wiem, że mam ropę. Mam się tam zgłosić? Cy mnie wyśmieją? Inaczej oszaleje do poniedziałku:o

Gość gość
możesz spróbować ale myślę że wyślą cię do dentysty.

Gość gość
Spróbuj:(No czekać nie będziesz przecież na pozwolenie od kafeterianek...a jak wyśmieją to się nie daj..zażądaj odmowy na piśmie...jak dalej staną okoniem to dzwonisz do NFZ na infolinie, powiadamiasz i pytasz gdzie masz się udać...

Gość gość
gdybym mogła to poszlabym do dentysty. Wiem, ze potrzebny jest antybiotyk. ewentualnie przeciecie ropnia. ale tego sie chyba nie podejmą.

Można dzwonić do NFZ, nawet do samego papieża, ale to nie ma sensu. Denerwować siebie i ludzi? Prawdopodobnie odeślą do lekarza dentysty bo zasadniczo nie bardzo nawet mają prawo (i sposobność) pomóc w nocnej opiece.

Gość gość
nie masz w domu jakiegos antybiotyku?????

Gość gość
Spróbujsmutas.gif No czekać nie będziesz przecież na pozwolenie od kafeterianek...a jak wyśmieją to się nie daj..zażądaj odmowy na piśmie...jak dalej staną okoniem to dzwonisz do NFZ na infolinie, powiadamiasz i pytasz gdzie masz się udać. x kurczę ale z ciebie konfliktowa osoba. tak załatwiasz wszystko w zyciu? przecież nikt jej pomocy nie odmówi ale w ambulatorium po prostu nie ma stomatologa! to tak jakby iść do internisty z grzybicą pochwy i żądać antybiotyku bez oględzin. lekarz bierze odpowiedzialność za to co przepisuje.

Gość gość
moze poszukaj prywatnej kliniki ???

Gość gość
wspolczucia,

21.26- gościu, dokładnie, mam wstręt do tak roszczeniowo-konfliktowych ludzi ;/

Gość gość
to sprobuj a jak nie to juz jedz na to pogotowie stomat.

Gość gość
zażądaj odmowy na piśmie...jak dalej staną okoniem to dzwonisz do NFZ na infolinie, powiadamiasz i pytasz gdzie masz się udać.. x kretynka jasne wymagajmy leczenia stomatologicznego od internisty, leczenia okulistycznego od kardiologa, jak nie to skarga do nfz. od razu cię wyśmieją! o czym powiadamiasz niby? że nie ma dentysty w ambulatorium?

w nocnej i świątecznej opiece nie ma lekarza dentysty, chyba że mają oddzielnie zakontraktowane- ale to zupełnie inna usługa świadczeniodawcy

Gość gość
dobra możecie się przestac kłocic. To bez sensu. Wiem, że tam nie ma dentysty, ale myłsalam ze mogli by mi chociaz przepisać antybiotyk. Bo wiem ze to samo zrbi dentysta. Jeżeli jutro sie nie poprawi to pojade na dyzur stomatologiczny. A jesli dam rade to przeczekam do poniedzialku.

Gość gość
nie masz nigdzie prywatnego stomatologa, bierzesz numery obdzwaniasz wszystkich może cie ktoś przyjmie, jak chcesz za darmo to nie mam rady.

Gość gość
sądzę że jednak lepiej jechać te 30 km niż męczyć się całą noc i czekać na uogólniony stan zapalny.

Gość gość
na pewno ci samo nie przejdzie, nie ma szans przy opuchliznie. jedynie co moge polecic to cos z kodeina, solpadeine albo nurofen plus, to jedynie na chwile uspi bol, mi ketonal nie pomagal. jutro smigaj na ten dyzur stomatologiczny albo dzwon po prywatnych

Gość gość
przecież 30 km to pół godzi samochodem.

Gość gość
Mialam podobnie przepisali mi antybiotyk a w poniedzialek poszlam do dentysty,nic mi zrobil bo byla ropa i bralam antybioty bylam spuchnieta ,po zejsciu opuchlizny dentystka wyleczyla zęba.

Gość gość
Ja tak poszłam w weekend z zapaleniem ucha, sami powiedzieli że prawidłowo mnie zdiagnozuje i przepisze leczenie tylko laryngolog, u którego miałam wizytę we wtorek, ale oczywiście że antybiotyk dadzą bo wiadomo że jest potrzebny, dostałam też leki przeciwbólowe. Ale mimo wszystko bym próbowała na twoim miejscu do tego pogotowia.

Gość gość
ale poszłaś do lekarza medycyny z problemem ucha, a pójście do lekarza medycyny z zębem to inna historia. Lekarze medycyny mówiąc wprost- totalnie nie znają się na zębach

Gość gość
Na uszach też się nie znają, zapewniam, w jednej przychodni dyżurnej w ogóle nie mieli sprzętu do zbadania ucha, w drugiej pani mnie zbadała ale sama powiedziała bezradnie że ona się na tym nie zna i tylko widzi że ucho zainfekowane. Tak samo infekcję szczęki/zęba można zobaczyć gołym okiem...

Gość gość
a gdzie tam, często nawet nie wiadomo którego zęba miazga jest zmieniona zapalnie czy ropnie :) Farmakologia w przypadku zmian okołowierzchołkowych, a laryngologicznych, ginekologicznych czy każdych innych jest inna. Lekarz medycyny miał kliniki na każdej specjalizacji lekarskiej i egzamin z niej. Oprócz stomatologii :)

Gość gość
Mialam podobnie przepisali mi antybiotyk a w poniedzialek poszlam do dentysty,nic mi zrobil bo byla ropa i bralam antybioty bylam spuchnieta ,po zejsciu opuchlizny dentystka wyleczyla zęba. ja poszłam do pediatry bo nikt inny nie przyjmował na dyżurze i co nikt nie wywalił .