Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkatematuuuu

czy byliście kiedyś na licytacji komorniczej

Polecane posty

Gość autorkatematuuuu

hej, do tej pory kupowałam różne rzeczy w okazyjnych cenach na tablicy ale ostatnio odkryłam ogłoszenia o licytacjach komorniczych. Byłam w szoku - dobry sprzęt po mega zaniżonej cenie. Zastanawiam się nad pójściem na taką licytację, byliście? możecie coś powiedzieć? czy dużo ludzi przychodzi? Czy zawsze trzeba wpłacać wadium, i czy jest ono zwracane w przypadku niewygrania przedmiotu licytacji?

Gość gość
nigdy bym nie poszła na taka licytacje

Gość autorkatematuuuu
a dlaczego? przecież to jest legalne.

Gość gość
mega cena to jest wywoławcza z reguły się ją podbija i to sporo byłem kiedyś na licytacji samochodu i poszedł niewiele taniej niż normalnie, a trzeba płacić wadium i potem czekać na zwrot.

Gość autorkatematuuuu
no samochody to wiem że nie chodzą tanio ale mnie raczej interesuje sprzęt rtv, agd, jakies fajne meble, sprzęt fitness itp. Ostatnio u mnie w mieście była licytacja telewizora SAMSUNG lcd 2-letniego 42 cale. Cena wywoławcza 225zł. Sprzedany został za 290zł. Wiadomo jest jakieś ryzyko, że telewizor może się zepsuć za miesiąc ale mimo wszystko to nie jest jakaś kwota za którą bym strasznie płakała. A biorąc pod uwagę ile kosztują telewizory nowe to różnica jest dość znaczna. A powiedz ile trzeba wpłacić wadium? na jednych portalach piszą że 10% na innych że 30%. A powiedz jeszcze: jak nie wylicytuję tego przedmiotu to oni tą kasę zwracają czy przepada?