Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu kobiety które NIE CHCIAŁY znieczulenia zewnątrzoponowego

Polecane posty

Gość gość

mimo, że miały w szpitalu taką możliwość ale nie skorzystały z niej ? Jestem 1,5 miesiąca przed porodem i czytałam, że mogą byc skutki uboczne tego znieczulenia, w ogóle samo wkłuwanie się w kręgosłup brrrrr..... po prostu boję się tego znieczulenia....

Gość Little M
ja nie skorzystałam, urodziłam bez żadnego znieczulenia :)

Gość gość
Ja tez nie chcialam i nie mialam. Nie bylo tak źle jak piszą :)

Gość gość
tez nie chcialam i nie mialam, nie chcialam tej igly w kregoslup, poza tym musialabym lezec. nie bylo jakiejs tragedii - oczywiscie przyjemnie nie bylo ale jakos przezylam

Gość gość
Ja też nie chciałam,ponieważ obawiałam się,że nie będe umiała tak się spiąć jak bez znieczulenia. Koleżanka miała i wgl nie mogła przeć bo nie czuła nic na dole, była jak naćpana

Gość gość
Ja cały czas myślałam, że wezmę gdy będzie już naprawdę źle, a potem okazało się, że gdy już było bardzo nieprzyjemnie to miałam 8-9cm rozwarcia i do końca porodu zostało raptem 15 minut.

Gość gość
a pierdoły gadacie, wbijanie igly w kregoslup nic nie boli, tego sie nie czuje bo najpierw jest znieczulona skóra. Czuje się normalnie bóle parte, wiec nie ma mowy o jakims nacpaniu. Co wy myslicie ze jak bedziecie nie daj boze miec cesarke to was znieczula Apapem? to samo znieczulenie dostaniecie, a jakos wtedy nikt nie pisze o tym ze boli czy ze sa komplikacje

Gość gość
Gosc 10.30. Co ty za bzdury piszesz, jaka nacpana? Epidural to nie jest opiat, po prostu blokuje przechodzące nerwy rdzeniowe odchodzące od rdzenia kręgowego i nerwy przechodzące przez otwory międzykręgowe. Nie dasz rady sie tym nacpac, chocbys nie wiem jak chciala. Predzej odlecisz po gazie rozweselajacym.

Gość ex_debill_konkubina
ja miałam, skutek uboczny tylko za drugim razem - przez trzy tygodnie czułam martwienie w jednym pośladku, potem przeszło, a miała, bo z kolei panicznie boję się narkozy;)

Gość gość
Ja 2 razy rodziłam, 2 razy bez znieczulenia, pierwszy poród był długi, męczący, ale samo rodzenie było najwspanialsze na świecie, drugi, bardzo krótki, gdy już poprosiłam o znieczulenie, to miałam 9 cm rozwarcia :D Czyi do tych 8 cm nie bolało, grunt to dobrze oddychać przeponą i bólu się nie czuje :) Mogłabym rodzić co roku, a jestem mała, chuda, wystraszona i strasznie bojąca się bólu :)

Gość gość
Ja nie chciałam, choć mogłam...po prostu tak czułam, dałam radę, za bohaterkę się nie uważam, bo przecież mogłam wybrac inaczej ;)

Gość gość
nie chciałam chociaż mogłam ,nie skorzystałam przy obu porodach .

Gość gość
12:43 skoro tak świetnie szło ci oddychanie przeponą,które sprawiało,że nie czułaś bólu to po cholerę chciałaś jednak znieczulenie?