Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podrabiane wózki

Polecane posty

Gość gość

Na Wasze życzenie otwieram nowy temat. Zakładając, że masz ograniczony budżet co kupisz: a-nowy wózek renomowanego polskiego producenta b-używany wózek renomowanego polskiego producenta c-nowy markowy wózek - quinny, stokke, chicco - zaciągając kredyt d-używany markowy wózek - quinny, stokke, chicco e-podróbę chińską markowego wózka w ankiecie wpiszcie co zrobiłyście lub co zrobicie i uzasadnijcie w jednym zdaniu. Zacznę od siebie d - wysoka jakość, dobre tkaniny, niska cena, dobra amortyzacja dla dziecka, można sprzedać potem z niewielką stratą, jeśli się go nie zdmoluje

Gość gość
Przy pierwszym dziecku f) nowy wózek nierenomowanego polskiego producenta. Porażka na całej linii, badziew jakich mało, po kilku miesiącach odpadło kółko.A za rok dla drugiego dziecka d-używany markowy wózek super jakość dobra cena, wygodny zwrotny i trwały, posłuży jeszcze jednemu dziecku:)

Gość gość
ja kupiłam f) czyli tani, nowy wózek ale nie renomowanej firmy i nie chińszczyzna

Gość gość
d

Gość gość
d

Gość gość
d - nie żałuję tej decyzji do dziś dnia, dobrze się prowadził, łatwo składał, a mechanizm pneumatyczny wspomagający rozkładanie umożliwiał rozłożenie wózka jedną ręką trzymając dziecko drugą - mowa o quinny buuz

Gość gość
e- kupiła nowy, bo nie chciałam żeby dziecko w obsranym czyimś gównem wózku jeździło

Gość gość
To twoje dziecko sra do wózka, że masz takie podejście? Nie słyszałaś o pieluchach?

Gość gość
zwłaszcza latem, jak dziecko lekko ubrane to stolec wylatuje z pieluchy i ląduje w wózku, dlatego każdy używany jest obsrany i nie nadaje się dla innego dziecka

Gość gość
Gosciu od wylatujacego stolca z pieluchy do wozka, czy wiesz ze istnieje cos takiego jak rozmiar pieluch? jak beda za duze no to fakt kupsko wyleci, ale jak dziecko ma dobry rozmiar no to jak ma wyleciec :).

Gość gość
jak dostanie biegunki to ni ch()ja, zaqwsze kapka wyleci

Gość gość
a - tylko polski wózek jest dopasowany do polskich chodników, każdy iny odpada w przedbiegach

Gość gość
Jka dziecko ma biegunkę to nikt go w wózku nie wozi. NIGDY nie miałam brudnego wózka, nawet mokra pieluszka sie nie zdarzyła. A wózek miałam porządnego polskiego producenta i byłam bardzo zadowolona

Gość gość
c - zdecydowaliśmy się na nówkę, ze względów higienicznych, 1500 pożyczyliśmy od rodziców na kilka miesięcy, resztę mieliśmy odłożoną na wózek. było warto

Gość gość
A

Gość gość
na chicco trzeba kredyt brać o żeż aż tak źle .

Gość gość
kupiłam nowy, żadna chińszczyzna bez kredytu

Gość gość
A jakie to są polscy producenci? Ja mam baby design w każdym razie, nowy.

Gość gość
ja kupiłam zagranicznego producenta i nowy

Gość gość
my kupiliśmy Inglesinę , nową , mocno polecam, fakt głęboki i spacerówka - wyszło drogo , ale warto, wózek zatrzymujemy na drugiego dziecka

Gość taka_jaa_a
soryyy ale stoke do dla mnie porażka.. sztywne, brzydkie.. Ja mam Babyactive Ballerina Style kupowany wózek był używany. Korzystam tylko ze spacerówki, gdyż gondolę kupowałam wcześniej nową.. tanią (jakieś 400zł). Żałuję,że wcześniej nie wiedziałam o takim wózku jak Ballerina, bo pewnie od razu bym kupiła.. wtedy być może nowy. _ Ja nie patrzę na markę, na napis.. tylko na funkcjonalność wózka i ważne dla mnie rzeczy. A dla mnie najważniejsze: duże 4 koła (żeby nie były skrętne), zawieszenie na paskach lub wahaczach, metalowy, porządny kosz na zakupy i regulowana wysokość rączki w wielu pozycjach. Niewiele wózków spełnia te kryteria. _ a te wszystkie wózki sztywne, niby z amortyzatorami, z montowaniem malutkiej gondoli w jednym miejscu (zamiast porządnie w dwóch), ze skrętnymi kołami.. to do niczego się nie nadają. Przecież takim wózkiem wjechać na krawężnik (czyli podnieść przednie koła) to jest ciężko. Ja swój prowadzę często jedną ręką, świetnie skręca, bardzo łatwo wjeżdżam na krawężnik, dzieckiem nie trzęsie. Więc dla mnie nie firma się liczy, nie marka, nie to, ile kosztował.. tylko to, czy jest bardzo dobry w prowadzeniu i wygodny dla dziecka!

Gość gość
faktycznie stokke jest szkaradny i do tego cena, z ciekawości sprawdziłam ile takie brzydactwo kosztuje :(

Gość gość
prawda jest jedna - dobry wózek musi kosztować, bo jest z dobrych materiałów, które tanie nie są. kapiszi?

Gość gość
chcesz mieć dobry wózek- niestety musisz zapłacić. Nie ma dobrych wózków poniżej 1500 zł , wiadomo nie od dziś :(

Gość gość
powiedzcie to tej od tako tako bell tto było całkiem dobre żarcie meksykańskie w lokalach z pizza hut, ale je skasowali . szkoda. może przerzucili się na wózki? dziwne

Gość gość
dobry wózek kosztuje, ale ja raczej nie zdecydowałabym się na używany, no chyba ze od kogoś znajomego, zaufanego . Lepiej wcześniej odłożyć i kupić porządny :)

Gość gość
mysmy wybrali opcję d - uzywany, w dobrym stanie za nieduże pieniążki. pojechalismy, zobaczylismy, widac bylo ze dom porzadny wozek jak nowy! mam Teutonię, o której tutaj na forum się wogóle nie pisze - dlaczego? nie wiem... idealny na nasze polskie chodniki, składa się jedną ręką, dość mały po złożeniu i do tego lekki. no i dużo miejsca dla malucha.

Gość gość
up

Gość gość
ja kupilam wozek 2w1 navingtona, wiec niby opcja a, ale mam tez 2 wozki quinny - jeden nowy, jeden uzywany (duzo jezdzimy, wiec musze miec dwa komplety,zeby tego wszystkiego nie przewozic) i nie bardzo widze roznice miedzy markowym polskim a zagranicznym. przeciez cena jest podobna o_0.

Gość gość
Jakie marki macie na mysli piszac o polskich markowych? Bo nie kojarze