Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka kara sie nalezy dziecku za zlosliwosc wobec mnie

Polecane posty

Gość gość

Od piątku do środy mam u siebie chrzesnice . Dzisiaj nie pozwoliłam jej na coś, co jej rodzice akurat jej pozwalają u siebie w domu, no ale mój dom ,moje zasady. Dziecko w proteście poszło do łazienki, nalało do dużego kubka wody i wylało to na podłogę za wartość glebokieg kubka ,następnie schowało się w bębnie od pralki i stawialo opor przed wyciagnięciem jej Jak byście ukarały dziecko w tamtej sytuacji? nie chce aby widziała, ze dam sobie na głowę wejść, wiec staram się dyscyplinę stosować

Gość gość
Ile ma lat?

Gość gość
Hehe ja mam coś w tym stylu na co dzień z własnym :-) Musiałabym dziecko karać 24h na dobe. Może spróbuj zakazać oglągania bajki itp?

Gość gość
4 ,5 ma Nie tęskni uprzedzając pytanie, dobrze ze mna się czuje

Gość gość
Nie mówię żebyś włączyła pralkę, ale mogłaś wrzucić do niej wszystkie swoje brudne majty i ją zamknąć na godzinkę :P

Gość gość
"następnie schowało się w bębnie od pralki i stawialo opor przed wyciagnięciem jej"----już za to darowałabym karę :D :D :D pomysłowe dziecko i konsekwentnie trzymające się swoich przekonań, takich nam trzeba a nie ciepłych kluch! :D

Gość gość
głodowka :p

Gość gość
Po godzinie w pralce z brudnymi majtami głodówka to żadna kara bo i tak by dzieciak rzygał przez tydzień :D

A kto wytarł podłogę :D ? Ona czy Ty ? Ja bym kazała jej.Stojąc nad głową :P - to by była kara. A potem rozmowa i ustalenie z dzieckiem zasad. Przy następnym cyrku z dzieckiem odcięłabym ją od bajek.

Gość gość
Ona wytarła ale w połowie fizycznie przymuszaj ją do tego ,druga polowa to psychicznie zmuszjaąc ją do tego :P

Gość gość
to juz rodzice są odpowiedzialni za takei zachowanie więc ja bymd ziecka nie karała za to a wytłumaczyła dlaczego ty na coś nei pozwoliłaś itd a nie akrać,bo skoro rodzice jej nei sa konsekwentni w czyms to ty nic nei zdziałasz jedną karą

Gość gość
Co chciała zrobić? Na co jej nie pozwoliłaś?

Gość gość
prowo nie wierzę że 4 latek zmieści się do pralki chyba ze masz jakąś pralnie zbiorową w domu.

Gość gość
tu autorka to nie prowokacja Nie wierzysz ,ze dziecko drobne do pralki się miesci? dzieci są elastyczne i giętkie i wejdą nawet do mysiej dziury