Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomóc partnerowi

Polecane posty

Gość gość

Mój partner ma syna w moim wieku-32 lata. Urodziło mu sie dziecko. Chłopiec ma miesiąc, dziś miał chrzest, a mój partner widział go 5 razy, a dzisiaj pierwszy raz wziął go na ręce. Jest mu cholerne ciężko, że wnuka nie widuje normalnie. Dzisiaj cały czas o nim opowiada. Złożył sie z byłą żoną i teściami jego syna na kołyskę dla małego-kosztowała 2 tys. a on dał jeszcze w kopertę 4 tys, bo chcą mu założyć fundusz czy coś i tam wpłacać pieniądze. Dlaczego jego syn tak sie zachowuje ? Jak mu pomóc.

Gość gość
Dostał od nich dzisiaj zdjęcia na płycie i płytę z nagraniem jego. Siedzi i ogląda

Gość gość
Chodzi o to, że ja jestem z nim. Nie chcą, żeby chodziła z nim do nich. Trzymają mnie od dziecka z dala.

Wolę rodziców trzeba uszanować i już. A jak dziadkowi zależy na wnuku to niech idzie do niego sam,nie wszędzie musi Ciebie ciągnąć ;)

Gość gość
Ale przecież ja temu dziecku nic nie zrobię. Lubię ****ardzo.

Wiem że nic nie zrobisz ;) Ale ....co zrobisz ? Nic. Musisz to najwidoczniej przeczekać :) Nie wiem z jakiego powodu doszło do rozpadu tego małżeństwa,ale najwidoczniej mogą Ciebie za to winić.A za karę chcą Ciebie odseparować od dziecka. Pisze tak bo byłam w podobnej sytuacji.Też nie życzyłam sobie by kobieta ojca widywała moje dziecko . A wiesz dlaczego ? Bo skrzywdziła moją rodzinę ! Ja wiem że ojciec nie jest bez winny, tylko co innego jak nóż wbija obca kobieta a co innego jak przyjaciółka rodziny. Tylko że u mnie zakończyło się to po latach bólu,kżalu i nienawiści w normalność :D Moje dziecko ma z nią kontakty, bardzo wręcz kocha ciocią a ona mojego syna itd itp.

Gość gość
Powodem byłam ja. Ja z jego synem chodziłam do liceum, byłam z nim , ale o było krótki związek bez przyszłości.

Gość gość
To jest chyba jakies prowo bo wczoraj pisala tu pani ktora wybiera sie na chrzciny wnuka i nie chce tam spotkac wlasnie prawie ex meza z nowa kochanka w wieku syna....ciekawe...obie tu piszecie;) A swoja droga szkoda ze rozbijasz malzenstwa i bierzesz sie za facetow w wieku ojca. To smutne. Szkoda ze nie spotkalas wolnego, tylu ich po ziemi chodZi. Nie oceniam cie ale bez sensu troche.

Gość gość
Oni są już po rozwodzie. Pierwszy raz czuje sie bezpieczna, mam stabilne życie.

Gość gość
Zamówił sobie zdjęcie na ścianę takie większe od A4 duże gdzie on jest-dźwiga główkę i drugie jak śpi. Jedno.wisi w sypialni, drugi w salonie. Każdemu sie chwali jakiego ma cudownego wnuka. A jaki był dumny, że jego syn dzisiaj trzymał swojego synka, a jego wnuka.

Gość gość
Jesli tak to sorki po prostu bl tu temat od drugiej str i ta kobieta pisala ze chyba to jeszcze jej maz ale jyz niedlugo. Ale jesli twoj partner widzial dziecko 5 razy w ciagu mies to vhyba nie tak le? Czy o co chodzi?

Gość gość
A u siebie w pracy na biurku ma zdjęcie jak mały sie śmieje. Dzisiaj w kościele stal jak paw-bo jego syn trzyma swojego syna, a jego wnuka do chrztu.

Gość gość
A ty dziecko z nim planujesz? Ogolnie gdzie kest problem bo nie widze? Ty jestes troche zazdrosna czyon nieszczesliwy ze za rzadko wnuka widuje? Pisalas ze dziecko ma miesiac a twoj partner widzial je 5 razy czyli przynajmiej raz na tdz to chyba nie jest zle, co?

Gość gość
.

Gość gość
.

Gość gość
hi

Gość gość
Samo sie wszystko musi ulozyc

Gość gość
Są 2 lata po rozwodzie. Tylko on widział dwa razy dziecko w pracy jak ona przyszła z nim do swojego męża, a mój partner pracuje z synem i dwa razy widzieliśmy ich na spacerze, a dzisiaj był ten piąty raz. Chciałabym mieć z nim dziecko, ale on mówi, że ma już syna i wnuka, że boi sie, że nie zdarzy wychować tego dziecka.

Gość gość
Samo się nie ułoży

Gość gość
.

Gość gość
Lu

Gość gość
Ale to co ma codziennie je widywać ?

Gość gość
Nie codziennie ale kilka razy w tygodniu

Gość gość
Jak pomóc partnerowi? odpowiedź jest bardzo, bardzo prosta - niech je odwiedza ile razy chce i kiedy chce A Ty sie z nim najnormalniej w świecie nie ciagaj. W ten sposób pomożesz widywać wnuka JEMU. Ale Tobie chodzi raczej o to aby "wsiąknąć" do byłej rodziny partnera.Nie uwazasz, ze to spory nietakt - zwazywszy na okoliczności... Mniej egoizmu i myslenia o sobie i w ten prosty sposób pomozesz partnerowi cieszyc sie wnukiem do upojenia. Nie wpraszaj sie tam gdzie Cie nie chca , bo mają - rodzina syna partnera do tego świete prawo. A tak na marginesie to juz drugi lub trzeci topik na ten sam temat. Osoba z odrobina klasy nie pcha sie na siłę tam gdzie nie jest mile widziana.To takie proste i oczywiste, ale widać, że nie dla Ciebie. Warto przynajmniej poudawać klasę - jeśli się jej nie ma. Z pożytkiem dla wszystkich zainteresowanych.

Gość gość
Ale ja też che mieć kontakt z tym dzieckiem

Gość gość
Zapraszaliśmy na obiad odmawiali, przecież te pieniądze to też ode mnie. Mogliśmy przeznaczyć na inny cel, a jednak daliśmy na jego wnuka.

Gość gość
Zapraszaliśmy na obiad odmawiali, przecież te pieniądze to też ode mnie. Mogliśmy przeznaczyć na inny cel, a jednak daliśmy na jego wnuka.

Gość gość
Serce mnie boli jak on cierpi. Bidulek. Dodatkowo boli go to, że treść jego syna widzi wnuka bardzo często, a on nie. Jego była żona to aż przesadza.

Gość gość
ten temat to wielka ściema;d jakas histeryczka, bez urazu ale taka prawda. kobieta założyła dwa takie tematy, tylko pod postaciami innych osób, tu jest jako kochanka nie wiedząca jak się zachować na chrzcinach, a drugi temat jako żona, którą mąż zostawił własnie dla tej kochanki i nie wie co zrobic, bo co jak kochanka stanie do wspólnego zdj;D kobieto gdzie ty sie wychowałaś. opanuj sie;)