Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekspert do spraw związków

Czy uważacie, że zdradę powinno się wybaczać i być dalej w związku?

Polecane posty

Ja uważam, że nie ponieważ nawet jeśli przez chwilę poczujemy się dobrze, przebaczymy i poczujemy ulgę to potem po jakimś czasie ni z tego ni z owego i tak będą momentami wracały napady żalu, wyobrażenia zdrady partnera/ki itd, nawet przy zwykłym obiedzie.

jak kochasz i czujesz że warto wybaczyć- wybacz!. decyzja musi płynąć z serca w zgodzie ze samym sobą wiec szukanie odpowiedzi na forum mija sie z celem. Jeden potrafi wybaczy i żyć dalej nie wypominają inny nie. Warto kierować się sercem bo rozum i tak cos wymyśli...

Gość 98874425887458844
Ponoc kazda kobieta zdradzi wczesniej czy pozniej, jesli nie fizycznie to psychicznie.

Gość gość
kazdy zdradza, predzej czy pozniej, bo milosci nie ma, jest na chwile i sie konczy , wszystko sie konczy wiec czemu nie mozna byc ze sob ai sie spotykac z innnymi

Gość gość
warto zweryfikowac swoje poglady dotyczace zdrady, partnerstwa, uczuc, wszystkiego niemalze.. bo wszystko to tylko koncept..

Ale potem masz taki moment, że wszystko jest ok, a nagle impuls, patrzysz na tą osobę, czujesz ogromny żal i poczucie, że nigdy nie była całkowicie Twoja.

Gość gość
Nigdy nie wybaczyłabym zdrady. Za dużo mam szacunku do siebie, żeby żyć z takim szmaciarzem, który mnie nie uszanował i poszedł w tango.

Gość 98874425887458844
Jezeli ktos juz raz zdradzil, to istniej***ardzo duze ryzyko,ze zrobi to ponownie tymbardziej, ze wybaczajac dajemy przyzwolenie na kolejne zdrady. To jaki ma sens wybaczanie.

Gość Taki_jeden_964
W małżeństwie nie widzę, żadnych powodów żeby się zdradzać. Co to w ogóle ma znaczyć ? Pomijając przysięgę, ale jakaś przyzwoitość obowiązuje. Może i wybaczyłbym, ale już nigdy nie byłoby tak jak wcześniej...

Gość 98874425887458844
I jak dla mnie jezeli ktos wybacza zdrade, to nie ma szacunku dla samego siebie, ale kazdy zyje jak uwaza i ma wybor.

Gość gość
NIE powinno :) gdy ktoś zdradza to Cię nie kocha i tyle

Ja też bym nie wybaczył. Tzn. może i bym wybaczył, ale nie byłbym z tą osobą.

Gość 98874425887458844
Osoba ktora cie zdradza nie ma za grosz szacunku wobec ciebie, to gdzie tu jakies zaufanie. Taka istota jest z toba z jakichs innych powodow ukrytych, niz uczucie ktore udaje wobec ciebie. Z czasem moze przyjsc wybaczenie i oboje tnosc, ale ja bym takiej juz nie dotknal nawet i o jakichkolwiek relacjach nie ma mowy.

Gość gość
nigdy