Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAPISY DO PRZEDSZKOLA bardzo proszę o pomoc Mamy

Polecane posty

Gość gość

Z dzieckiem mieszkam sama, 1,5 roku temu wyprowadziliśmy się od jego ojca. Od tamtej pory mamy dobry kontakt, często spotykamy się wspólnie, są to spacery bądź wspólne zakupy. Przez to boje się napisać we wniosku do przedszkola, że jestem samotnie wychowującą mamą, choć przecież tak jest, nie mieszkamy razem od dawna, nic oprócz dziecka nas nie łączy. Ale ludzie są różni i mogą naplotkować, że np widać nas razem itd, to małe miasto z resztą. Nie wiem co mam zrobić, jestem osobą, która stresuje się czym się da i wiecznie słucha opinii ludzi. Co byście zrobiły?

Gość gość
a czym masz alimenty ?

Gość gość
a co to za roznica? dla przedszkoli samotnie wychowująca matka to panna, wdowa, rozwódka. Zaświadczeń o alimenty nie trzeba nosić. U mnie na pewno nie trzeba i w innych miejscowościach niedaleko mnie tez nie trzeba. Ale nie wiem jak u autorki.

Gość gość
ale nie macie slubu?

Gość gość
nikogo w czasie zapisów nie obchodzą plotki. W dniu zapisywania mogłaś być wolna, a za miesiąc wziąć ślub i nikomu nic do tego

Gość gość
moja sytuacja wyglada tak. mam partnera. dziecko mam z poprzedniego zwiazku. obecny partner nie ma zadnych praw do dziecka. zaprowazda i odbiera corke. a zawsze wpisuje jako samotna matka.

Gość gość
Ja tez jestem samotna matka od dwuch lat .wlasnie ez skladalam papiery do przedszkola. Ojciec dzieci tez do nich czesto przyjezdza zabiera je na spacery wycieczki zakupy ale razem nie mieszkamy.dyrektorka kazala mi wpisac jego dane osobowe we wniosek bo niema ograniczonych praw rodzicielskich czyli moze odbierac dzieci z przedszkola ale nie musialam przynosic np, zaswiadczen ze on pracuje.

Gość gość
To ja autorka, nie byliśmy małżeństwem, alimenty płaci dobrowolnie od momentu naszej wyprowadzki, nie byliśmy w sądzie. W moim mieście też nie trzeba podawać zaświadczenia o alimentach.

Gość gość
Również jestem samotną mamą i kiedy poszłam do dyrektorki po dokumenty od razu jej o tym powiedziałam. Dla jasności abym wiedziała jak wypełnić papiery. Babeczkę znam z widzenia bo to była wychowawczyni mojego już dorosłego brata. Nie widzę w tym nic gorszego. Myślę, że panikujesz niepotrzebnie. To i tak małę miasto i uwierz mi wszyscy wiedzą co i jak. Chociaż tobie mogłoby się wydawać, że jest inaczej.

Gość gość
MOzesz isc na spotkanie w przedszkolu lub skorzystac z formularza zgloszeniowego. Sa takie w http://www.promyk.szczecin.pl/ - naprawde polecam Ci - przejrzyj sobie.

Gość gość
ja mysle ze jednak lepsze wychowanie to z przedszkola. Bo dzieci sie rozwijaja w gronie rowniesnikow. Ja do http://www.elfik.pl/ zapisalam maluchy.