Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY OTWORZYŁYBYŚCIE SKLEP NA MOIM MIEJSCU

Polecane posty

Gość gość

Sklep odzieżowy. Mam kamienicę, mieszkam z mężem i dzieckiem na dwóch piętrach a parter to po prostu lokal na cokolwiek, dzierżawiliśmy go i teraz będzie wolny, bo chcę otworzyć jakiś swój mały biznesik, od zawsze marzyłam o własnym sklepie odzieżowym. Próbowałybyście na moim miejscu? Lokalizacja samo centrum, miasto 40 tyś. ??

Gość gość
nie, wolałabym wynajac komus

Gość gość
spróbuj inaczej się nie przekonasz biznes to loteria, może się uda.

Gość gość
jak masz delikatne dłonie, to możesz masować wacki, dużo chętnych na takie usługi jest obecnie

Gość gość
Ewentualnie ciuchland ale nie ze szmatami tylko z oryginalnymi i w dobrym stanie ciuchami. Ludzie wola kupować w sieciowych sklepach niz butkiach czy czyms takim

Gość gość
ja właśnie zamykam sklep - no ale ty nie musisz zarabiać na czynsz.. ale w handlu jest taka bieda że chyba lepiej ci zgarniać kasę z wynajmu niż użerać się ze sklepem - masz kase na zatowarowanie? ciuchy też są takie że co sezon musisz jakby zatowarowywać od początku.. jak masz czas i kase to próbuj - może spróbuj z dotacji z bezrobocia? ja dostałam i przetrwałam ten rok który musiałam..

Gość gość
sklep z ciuchami xxl, ale fajnymi i broń boże nie reklamuj się jako sklep z rzeczami dla dużych osób, postaraj, żeby się rozeszło pocztą pantoflową

Gość gość
czemu nie? Skoro to Twoje marzenie, to pewnie,że tak. Moja siostra ma od jakichś trzech miesięcy ma butik z odzieżą używana i naprawdę sporo ludzi do niej zagląda. Zwłaszcza że dobrych dostawców odzieży nie brakuje - ona akurat tu korzysta http://www.odziezangielska.pl więc może pomyśl o czymś takim?

Gość gość
Na pewno tak, ale nie wiem, czy z odzieżą. Zależy co się by opłacało w twojej miejscowości. Trzeba zrobić jakieś badanie rynku, cokolwiek, a nie tak w ciemno. Mnie się zawsze coś z książkami marzyło, ale wiem, że z empikiem nie dałabym rady konkurować :( W cale nie tak łatwo wyjść na plus.

Gość gość
Szmat pełno w każdym mieście do tego dochodzi internet mnóstwo się takich sklepów otwiera i jeszcze szybciej zamyka

Gość gość
hmm tak, ale byś musiała albo znaleźć niszę, albo jakieś niespotykane w innych sklepach ubrania za sensowną cenę...

Gość gość
U mnie w miescie jest jeden ciucholand jak dla mnie ewenement bo zawsze jest tam pełno ludzi mimo że konkurencji jest dużo w pobliżu. Mają ciekawą taktykę bo od wt do pt mają stale dokładany towar ze z góry określoną ceną, w soboty jest promocja i każdy ciuch za połowę ceny, a w poniedziałki wszystko za 1 zł i własnie w soboty i w poniedziałki mają najwięcej ludzi, kolejka już na pół godziny przed otwarciem ustawia się przed sklepem, ludzie wychodzą z kilkoma reklamówkami ciuchów, kolejka do kasy po 40 min. Interes się kręci, bo ludzie kupują takie ilości że nawet za pół ceny czy za 1zł ludzie biorą te ciuchy jak ciepłe bułeczki.