Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość encykla28

czy są tu mężczyźni którzy nie chcą ślubu i dzieci?

Polecane posty

Gość encykla28

nie wyobrażam sobie uwiązać się tak na całe życie, bo po pięknym początku przychodzi zderzenie z okropną, nudną, uwiązaną i monotonną rzeczywistością dnia codziennego. Dzieci niszczą miłość i spontaniczność, wnoszą tylko strach o nie i ciułanie praca-dom-obiad-zakupy-spanie-praca, a ja nie wyobrażam sobie mieć tak ograniczonego życia. Czy istnieją faceci którzy również nie chcą ograniczeń na całe życie?

Gość gość
Bredzisz :P nie chcesz dzieci to w celu ulżenia sobie z krzyża kup lalę.

Gość encykla28
hmm...jestem kobietą, ale dzięki za radę

Gość facet 28 lat
ja też nie wyobrażam sobie uwiązać się na całe życie, dlatego nie chcę nie tylko ślubu i dzieci, ale i kobiety

Gość encykla28
rozumiem Cię doskonale, ja też nie mam nikogo z tego powodu, ciekawi mnie czy mężczyźni też tak myślą jak ja, bo kobiety już wiem- znam i takie, które nie wyobrażają sobie życia samemu i np. tylko z mężem, bo muszą mieć szybko dzieci, i znam takie, które nie chcą nigdy wiązać się w kajdany; dzięki za odp

Gość facet 28 lat
zawsze znajdą się jakieś odchyły od normy... pytanie tylko, jak są one liczne. myślę, że tacy ludzie jak my to margines (choć w miastach już zauważalny)

Gość encykla28
odchylenie od normy? chyba od stereotypu społecznego

Gość facet 28 lat
dlaczego od stereotypu? przecież faktem jest, że zdecydowana większość ludzi wiąże się ze sobą i ma dzieci

Gość encykla28
owszem, faktem- ale czy to jest tożsame z normą?

Gość Mimamimo
Żoną mogę zostać,ale dzieci nie chcę mieć

Gość gość
A co to tylko facet może kupić sobie lalę:) Lalki dla kobiet również można kupić w sexshop'ach, jakbyś nie wiedziała. :)

Gość encykla28
widzisz, nie wiedziałam o tym:)

Gość facet 28 lat
oczywiście, przecież ci ludzie nie wymyślają ani nie narzucają sobie wydumanego celu, tylko podążają za odwieczną potrzebą przedłużenia życia - ona występuje wśród wszystkich organizmów żywych, które są do tego naturalnie przystosowane (a u człowieka ma to do tego aspekt psychologiczny) zresztą... nawet bez takich tłumaczeń - trudno chyba uznać zakładanie rodzin za anomalię, prawda? :D

Gość Mimamimo
Dla niektórych osób po prostu jest niezrozumiałe,że można być z kimś w związku,ale nie mieć potrzeby rozmnażania się. :)

Gość encykla28
prawda, ale też życie bez dzieci nie uważam za anomalię i nie-normę...instynkt instynktem, ale ogonów nie mamy, a mamy za to wolną wolę w przeciwieństwie do zwierząt, więc żadna to norma

Gość encykla28
Mimamimo- masz rację, dlatego tak mówię o normie:)

Gość facet 28 lat
no w sytuacji kiedy człowiek jest naturalnie przystosowany do tego, żeby mieć dzieci i ich nie ma, mimo że na porządku dziennym jest zakładanie rodzin i dotarcie w swoim życiu do roli dziadka/babci, to zachowania takiego człowieka-singla ciężko dla mnie nie uznać za odstępstwo od normy. czyli za anomalię na tle społecznym. tylko żeby było jasne - mówię o pewnym obiektywnym stanie rzeczy, bez żadnego wartościowania

Gość Ajala
ja mam takiego partnera :) podziela moje poglądy więc jesteśmy razem

Gość spaślak_
są, postrzegaj nadal świat prze zpryzmat tego forum to zaczniesz się zastanawiać czy są mężczyżni zdrowi psychicznie.