Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyyyyridna

nie mam cierpliwości do dziecka

Polecane posty

Gość wyyyyridna

Syn ma prawie 5 miesiący a ja czuję się jak zla wyrodna matka... Źle mi z tym ale nienawidzę jak placze...kocham go i uwielbiam gdy spi,smieje sie,gaworzy a czuje się bezsilna gdy zaczyna plakac...juz powinnam się przyzwyczaić nauczyc cierpliwosci a nie potrafie wkurzam sie

Gość gość
obawiam się, że będę miała to samo, teraz też nienawidzę płaczu dzieci aż mnie wzdryga i myślę, że z moim będzie o samo

Gość gość
A ja nie umiem zniesc marudzenia mojego dziecka i klopotow ze zasypianiem. Napawa mnie to taka zloscia ze musze malego wlozyc do lozeczka i isc sie przewietrzyc na pare minut na balkonie. Odbija mi juz szajba od siedzenie w domu a jeszcze pol roku przede mna.

Gość Mamachudzinki
A ja nie umiem zniesc marudzenia mojego dziecka i klopotow ze zasypianiem. Napawa mnie to taka zloscia ze musze malego wlozyc do lozeczka i isc sie przewietrzyc na pare minut na balkonie. Odbija mi juz szajba od siedzenie w domu a jeszcze pol roku przede mna. :-( Mam sttaszne wyrzuty sumienia ze kiepska ze mnie matka :-(

Gość gość
Domyślam się, że nie karmicie piersią. Zbadajcie sobie hormony tarczycy, bo potrafią się rozregulować po ciąży.

Gość gość
Ja karmię piersią, tzn. teraz to już karmię tylko w nocy... ale biorę minipigułkę i to chyba dlatego... :(

Gość gość
a czy to wina twojego dziecka ze nie masz cierpliwości.

Gość gość
ale kto tu napisał o winie dziecka?

Gość gość
ale na dziecku się odbija twój brak cierpliwości.

Gość gość
W jaki sposob?

Gość gość
mam 2,5 miesieczna coreczke. Wiadomo jak dziecko czasami placze ale wiem,ze w zadnym wypadku nie moge pozwolic siebie na zdenerwowanie. Placz to info,ze jest cos nie tak. Szukam wtedy powodu placzu,jesli nie wiem co jest przyczyna po prostu przytulam i mowie do uszka uspakajajaco. Moja miewa takie fazy ze placze bez powodu okolo 23 przez pol godziny. Powtarzajcie sobie zdanie "tylko spokoj mnie uratuje" i kontrolujcie emocje. Pomaga :)

Gość gość
Wow ale oazy spokoju sie zleciały, autorka napisala to co pewnie większość z nas przezywa ja zawsze mialam wybuchowy charakter i wpadam w furie jak dziecko placze czasami mozesz stanąć na rzęsach a i tak placze i placze a cierpliwość to mozna sobie wsadzić wtedy . Ja strasznie wtedy klnę i mi to pomaga albo zaczynam śpiewać bardzo wulgarne kolysanki

Gość gość
Nie dajmy sie zwariowac. Czy w tej *****ej polsce tylko mozna odczuwac poczucie *****ej winy. Przeciesz potencjalna matka niemowlaka przez kilka miesiecy jest notorycznie nie wyspana. A poza tym matka tez czlowiek i ma prawo so zmeczenia i bezradnosci. Ja nie mam cierpliwosci prawie do wszystkiego. Nie raz bylam taka niewyspana ze nie mialam sily do dziecka wstac. Kazdy moze miec gorszy okres. Macierzynstwo to nie zawsze bobrazek z reklamy. A obwinianie sie za to to przesada. Owszem zaniedbywanie dziecka jest naganne. Ale brak cierpliwosci to moze byc oznaka zmeczenia.

Gość gość
Autorko, miałam podobnie mimo że dziecko ogólnie grzeczne, śpi w nocy. Po prostu chciałam więcej i wkurzał mnie wrzask, że coś chce "na już". Teraz ma 10miesięcy i jest duzo lepiej. Wprawdzie domaga się swojego jeszcze mocniej, ale jest na tyle kontaktowy, że cały ten wkurw gdzieś uszedł. Powodzenia:)

Gość gość
Ehh kolejna noc przede mną :( ciągle sobie obiecuje ze będę bardziej cierpliwa i mam nadzieję ze faktycznie to minie gdy dziecko zrobi sie bardziej komunikatywne...a tymczasem trzeba się szykować :-o

Gość gość
Autorko, gorzej z tym wszystkim jak partner nawala. Czy u Ciebie wszystko gra. To ma wielkie znaczenia. Tak czy siak , nie obwiniaj się. Dziecko to po prostu drugi mały człowiek w naszym życiu.

Gość gość
często tak chyba jest, dlatego do macierzynstwa trzeba dorosnąc w sensie psychicznym ( nie o lata mi chodzi). Gdy urodziłam drugie dziecko, dziesiec lat pozniej po pierwszym ( po smierciach których byłam świadkiem, po staraniach kobiet którym kibicowałam, po poronieniach od lat oczekiwanych ciaz - wszystko sie przewartościowuje)teraz mam dziwne pokłady spokojności.